60 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLAR YENİDEN SOSYAL HAYATA BAĞLANACAK…
Girne Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşayan 60 yaş üstü kişiler için 2018-2019 öğretim yılında 60+Tazelenme Üniversitesi programı başlatacak.

12 Ekim 2018 Cuma 16:30
Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 60 yaş üstündekilerin ücretsiz olarak kayıt yaptırabildiği ‘Tazelenme Üniversitesi’nde, biyoloji, tıp, kimya, arkeoloji, felsefe konularının yanı sıra, iş ve uğraşı terapisi, sağlıklı beslenme, yoga ve dans dersleri verileceği belirtildi.
60+ Tazelenme Üniversitesi, “yaşlılık” denilen ve yaşam tecrübeleriyle yoğrulmuş̧ cevherin tozlanmasına, paslanmasına müsaade etmeyen, aktif ve başarılı yaşlanma kavramına anlam katan bir girişim olarak tanımlanıyor. Yaşadığı sürece öğrenmek isteyenlere yönelik bu programda, hayattan daha fazla zevk alan ve yaşam kalitesi artmış, zihinsel ve bedensel gelişimi hedef alan sağlıklı bir yaşlı nesil ortaya çıkması hedefleniyor.
Programın Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Gerontoloji Bölümünde 2016-2017 Eğitim yılında Prof. Dr İsmail Tufan tarafından başlatılmış olduğu, GeroAtlas 60+ Tazelenme Üniversitesi yönetmeliğine bağlı olarak kurgulanmış bir eğitim ortamı olarak faaliyet göstereceği belirtildi.
Yapılan açılamada 60+ Tazelenme Üniversitesinin amacının, başarılı yaşlanan bireylerin çoğalmasına katkı koyarken, yaşlanma açısından önemli ve yaşlılığı yapılandıran çevre ve sosyal kurumları da çalışmalarına dâhil ederek, yaşlıya saygının çağdaş ve anlamlı bir örneğini oluşturmak olduğu vurgulandı. İlk defa 2016-2017 eğitim yılında 60 yaşının üstündeki kişilere yönelik olarak Akdeniz Üniversitesinde başlatılan bu girişimin, başlangıçta amaçlandığı gibi Türk bilim dünyasında yeni bir dönemin başlamasının kapısını araladığı, eğitimde bir paradigma değişiminin ortağı olduğu kaydedildi.
60 Yaş Üstü Vatandaşlar Yeniden Sosyal Hayata Bağlanacak…
60+ Tazelenme Üniversitesi programı koordinatörü Prof. Dr. İsmail Tufan, “Gençler üniversiteye ender hallerde öğrenmek amacıyla gelir. Onlar, daha ziyade meslek, kazanç ve kariyer kavramlarına odaklıdır. Yaşlılar üniversiteye geliyorsa, o zaman bunun tek sebebi öğrenmektir. İhtiyaçlarına ve ilgi alanlarına odaklı, özel olarak hazırladığımız öğretim programıyla, yaşlılarımızın öğrenme merakı ve isteği sadece teşvik edilmeyecek, aynı zamanda kendisine ve topluma hala faydalı olabilen, bağımsız ve katılımcı ‘yeni yaşlılar’, bu yeni girişimin katma değeri olacak” dedi.
Tüm Yaş Gruplarının Toplumsal Yaşamın Her Alanında Etkin ve Üretken Olmaya Devam Etmeleri Hedefleniyor…
Tazelenme Üniversitesi projesinin ülkemizde ve dünyada tema odaklı yüksek eğitim anlayışına yeni bir soluk getiren Girne Üniversitesi yaşam boyu sürekli eğitim felsefesinin önemli bir yansıması olduğunu vurgulayan Girne Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (GİRNESEM) Müdürü Doç. Dr. Umut Koldaş, Girne Üniversitesi’nin yaşamın her dönemi ve alanında verdiği hayat boyu eğitimlerin Tazelenme Üniversitesi projesiyle yeni bir boyuta taşınacağını söyledi.
Tazelenme Üniversitesi’nin Girne’ye ve dünyaya yaşamın her döneminde her daim genç kalmayı bilen, yetkinlikleri konusunda farkındalıkları artmış, bilgi ve tecrübelerini toplum yararına kullanma becerisi gelişmiş, üretken bir ileri yaşta mezunlar topluluğu kazandıracağını belirten Doç. Dr. Koldaş, “Günümüz gelişmiş toplumlarında tüm yaş gruplarının toplumsal yaşamın her alanında etkin ve üretken olmaya devam etmelerine yönelik çalışmaların sistematik olarak devam ettiği göz önünde bulundurulduğunda bu projenin Girnemiz, ülkemiz ve dünya için önemi daha iyi anlaşılabilecektir. Gine Üniversitemizin toplumsal fayda odaklı çalışmalarının en önemli projelerinden bir olmaya namzet Tazelenme Üniversitesi projesi aynı zamanda Üniversitemizin hayat boyu eğitim ve gelişim anlayışını hem bireysel hem de toplumsal düzeyde yaygınlaştırma çabalarının değerli bir yapıtıdır” dedi.
Eğitim Programı 5 Kasım’da Başlıyor…
60+ Tazelenme Üniversitesi açılış programı kapsamında Emeritus Profesör Terence Seedsman açılış dersi ile 60+ öğrencilerle buluşacak. 60+ Tazelenme Üniversitesi ile ilgili kayıtlar, 15 Ekim- 25 Ekim tarihleri arasında olacak. Üniversite 05 Kasım 2018 tarihinden itibaren de 2018-2019 eğitim yılına başlayacak.
60+ Tazelenme Üniversitesi kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler daha detaylı bilgiyi www.kyrenia.edu.tr web sayfasından veya 0 392 650 26 00 no’lu telefondan alabilirler.
Türkiye Milli Güvenlik Kurulu'ndan KKTC ve Doğu Akdeniz mesajıMilli Güvenlik Kurulu, Türkiye'nin garantör ülke olarak Kıbrıs Türklerinin güvenliği ve haklarını korumakta kararlı olduğunu vurgulayarak, KKTC'nin hak ve menfaatlerine zarar verecek hiçbir oldubittiye izin verilmeyeceğini açıkladı.18 Haziran 2026 Perşembe 22:39TÜRKİYE
Değirmenlik-Akıncılar Belediyesi’nin yeni hizmet binasının temeli atıldıDeğirmenlik-Akıncılar Belediyesi’nin tüm birimlerini tek çatı altında toplayacak yeni hizmet binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.18 Haziran 2026 Perşembe 22:38KIBRIS
Ünlülere yönelik uyuşturucu soruşturmasında 8 ismin testi pozitif çıktıÜnlülere yönelik uyuşturucu soruşturmasında örnekleri alınan şüphelilerden Ali Efe Bezci, Berdan Mardini, Enis Arıkan, Kenan Doğulu, Oğuzhan Beker, Ozan Doğulu, Tolga Çam ve Yaşar İpek’in test sonuçları pozitif çıktı.18 Haziran 2026 Perşembe 22:36TÜRKİYE
Son bir haftada 52 trafik kazası meydana geldi, 19 kişi yaralandıÜlkede, geçen hafta 52 trafik kazası meydana geldi, 19 kişi yaralandı.18 Haziran 2026 Perşembe 22:36KIBRIS
Sağlık Bakanlığı’ndan sahte randevu sitesi uyarısıSağlık Bakanlığı, “kktcsaglikrandevu.com” sitesinin resmi randevu sistemiyle bağlantısı olmadığını belirterek vatandaşları bu platformu kullanmamaları konusunda uyardı. Bakanlık, konuyla ilgili hukuki süreç başlatıldığını açıkladı.18 Haziran 2026 Perşembe 16:50KIBRIS
DAÜ, QS Dünya Üniversite Sıralaması'nda ülkede 1, dünyada 691'inciDoğu Akdeniz Üniversitesi, QS Dünya Üniversiteler Sıralaması 2027’de 1.504 üniversite arasında 691’inci sıraya yerleşerek KKTC’nin en iyi üniversitesi oldu.18 Haziran 2026 Perşembe 16:48DAÜ - DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Merkezi Cezaevi yasa tasarısı oy birliğiyle Genel Kurul'a sevk edildiCumhuriyet Meclisi İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi, “Merkezi Cezaevi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı oy birliğiyle kabul ederek Genel Kurul gündemine sevk etti.18 Haziran 2026 Perşembe 16:47KIBRIS
Çatalköy-Esentepe Belediyesi’nde Hizmet İçi Eğitimler Devam EdiyorÇatalköy-Esentepe Belediyesi, personelinin mesleki gelişimini desteklemek ve vatandaşlara sunulan hizmet kalitesini artırmak amacıyla hizmet içi eğitim programlarını sürdürüyor.18 Haziran 2026 Perşembe 16:46KIBRIS
Powerbank çantasında patladı.Kazakistan'da bir spor salonunda, bir kadının çantasındaki powerbank aniden patlayarak alev aldı. Güvenlik kameralarına yansıyan olayda kadın yaralanırken, çalışanların hızlı müdahalesi sayesinde yangın büyümeden kontrol altına alındı.18 Haziran 2026 Perşembe 16:42TEKNOLOJİ
Suudi Arabistan ve İran petrolü taşıyan tankerler Hürmüz Boğazı'ndan geçtiSuudi Arabistan'dan 2 milyon varil ham petrol ve İran'dan yaklaşık 27 bin 500 varil petrol ürünü yüklenen 2 tanker, bugün Hürmüz Boğazı'ndan geçiş yaptı.18 Haziran 2026 Perşembe 16:40ORTADOĞU
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.