20 Nisan 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa19°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele19°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara18°C

‘6 AYDA HASTA ÖLÜR!’

‘6 ayda hasta ölür!’

24 Mart 2014 Pazartesi 18:07

Tomografi için 6 ay sonraya randevu…

 ‘6 ayda hasta ölür!’

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde, tomografi istenen hastalara, yaklaşık 6 ay sonrası için randevu veriliyor. Hastaneden eşine 6 ay sonrası için randevu verilen Taner Akagün adlı vatandaş, ise, “6 ayda hasta ölür” diye isyan etti.

 Rana SARRO

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde, tomografi istenen hastalara, yaklaşık 6 ay sonrası için randevu verildiği bildiriliyor.

Bu kadar süre beklemeye tahammülü olmayan hastalar, tomografi için ister istemez özel kurumlara başvurmak ve yüklüce para ödemek zorunda kalıyorlar.

Karşıyaka’da sakin 70 yaşındaki Taner Akagün isimli vatandaş, hasta olan eşini hastanede muayene eden doktorun istediği tomografi çekimi için 6 ay sonrası için randevu verildiğini söyledi.

“Aylarca beklemesi gerekiyordu”

66 yaşındaki hasta kadının eşi Taner Akagün’ün gazetemize anlattıklarına göre; 13 Mart Perşembe günü Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne şiddetli bel ağrısı şikayetiyle giden 66 yaşındaki Pembe Akagün’e, doktor tarafından tomografi ve momografi yazıldı.

“Momografi için de 3 ay sonraya randevu” 

Doktorun yazdığı tomografi için 5 Ağustos, momografi için ise, 5 Haziran tarihine randevu verildi.

Randevu tarihine itiraz ederek, “6 ayda hasta ölür” diyen Taner Akagün, eşini özel hastaneye götürerek 550 TL ödeyip tomografi ve momografi çektirdiklerini anlattı. 70 yaşındaki Taner Akagün isimli vatandaş, şunları söyledi:

“Ya paramız olmasaydı?”

“Eşim şuanda şiddetli bel ağrısı nedeniyle yürüyemiyor. ‘6 aya kadar hasta ölür’ diyerek verilen tarihlere itiraz ettim. Hastanedeki görevliler ise, ‘Randevular bu şekilde veriliyor’ demekle yetindiler. 6 ay bekleyemediğimiz için, tomografi için; 350 TL, momografi için ise 200 TL ödeyip özelde yaptırmak zorunda kaldık. Ben sigorta emeklisiyim. 32 yıl sigortaya yatırım yaptım. Eşim de sigortalıdır. Ve özele gidip para vermek zorunda kalıyoruz. Ya cebimizde para olmasa ne yapacaktık?”

Foto: Tomografi Akagun

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA