29 Mart 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa24°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele24°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara16°C

57 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ UÇAK KAZASININ DAVASI SÜRÜYOR

57 kişinin öldüğü uçak kazasının davası sürüyor

26 Mart 2014 Çarşamba 10:15

Isparta'da 2007'de meydana gelen ve 57 kişinin öldüğü Atlas Jet uçağının düşmesine ilişkin davada, kayıp yakınların uçakla ilgili belgelerin eksikliği ve arıza bakım kaydının yapılmadığını gündeme getirdi. Firma yöneticisinin avukatı ise, müvekkilinin bu durumdan önceden haberdar olmadığını ileri sürdü ve karşı tarafı davayı uzatmakla suçladı.

Isparta'da 2007 yılında meydana gelen ve 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasıyla ilgili davanın görülmesine dün de devam edildi.

Keçiborlu yakınlarında düşen Atlasjet uçağıyla ilgili davanın Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 24'üncü duruşmasına tutuksuz sanıklardan kaptan pilot Faruk Çağımnı ile kazada hayatını kaybedenlerin yakınları ve avukatlar katıldı. Diğer tutuksuz sanıklar ise duruşmaya gelmedi.

Mahkeme heyetinin, Atlas Jet Firması Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy'un, Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen menfaat karşılığı şirketi zarara uğrattıkları gerekçesiyle şirket yöneticilerine açtığı dolandırıcılık davasıyla ilgili ifadelerinin okunmasının ardından söz alan müşteki avukatı Şehnaz Yüzer, kaza yapan uçağın bir ay süreyle bakımının yapılmadığını iddia etti. Kaza yapan uçakla ilgili bazı belgelerin eksik olduğunu iddia eden Yüzer, "Uçağın mel ve logbook kayıtlarında düşen uçağın pilotlarının uçağı teslim aldıklarına dair hiçbir kaydı yok, bir aylık kayıt defterine bakıldığında hiçbir arıza bakım kaydının yapılmadığı görülüyor" dedi.

DİPNOT: İstanbul'dan Isparta'ya gelen Atlasjet Havacılık AŞ yolcularını taşıyan Dünyaya Bakış (World Focus) Hava Taşımacılığı AŞ şirketine ait yolcu uçağı 30 Kasım 2007'de, Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarındaki Türbetepe mevkisinde düşmüş, kazada 7'si mürettebat 57 kişi ölmüştü.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA