29 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa26°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele26°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

55. MEHMETÇİK ÜZÜM FESTİVALİ 31 TEMMUZ’DA BAŞLIYOR

55. Mehmetçik Üzüm Festivali 31 Temmuz’da başlıyor

21 Temmuz 2015 Salı 15:50

Mehmetçik Belediyesi’nin bu yıl 55.’sini düzenleyeceği Mehmetçik Üzüm Festivali 31 Temmuz’da başlıyor. 9 Ağustos’a kadar sürecek olan festivalde birbirinden ünlü sanatçılar konserleri ile Mehmetçik Üzüm Festivali’ne damga vuracak.

Mehmetçik Belediyesi bugün saat 10:30’da Belediyeler Birliği’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Festival Komitesi üyeleri ve Meclis üyeleri de katıldı.

Toplantı esnasında basına 55. Mehmetçik Üzüm Festivali ile ilgili bilgi veren Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli bu yıl 55'incisi gerçekleşecek olan Mehmetçik Üzüm Festivali'yle ile ilgili bilgi verdi.

Sarıçizmeli konuşmasına şu sözlerle devam etti:

‘’31Temmuz 2015 Cuma günü açılışını yapacağımız Festivalimiz, 9 Ağustos'a kadar birçok etkinliğe sahne olacak.

Yarım asrı geçmiş ve ülkenin en eski festivali olan bu köy etkinliği, panayırdan festivale dönüşmüş bir etkinliktir. Festivalin temel amacı, bölgenin ekonomik kalkınmasına katkı yanında, tanıtımını da yapmaktır.

Bugün Kuzey Kıbrıs’ta üzüm ve üzüm ürünleri ile ün yapmış olan köyümüz Mehmetçik’in bu alanda hak ettiği yere gelmesi için gerekli çalışmaları yapma azim ve kararlılığındayız.

Üzüm Festivalimiz de işte bunun bir örneğidir. Üzüm ve üzüm ürünlerinin Sosyo-Kültürel ve Sosyo-Ekonomik kalkınmadaki öneminin farkındayız. Bu yıl düzenlenecek 55. Üzüm Festivali ile üzüm ürünlerinin tanıtımına önem verdik.

Festival alanı içerisinde bu yıl halkımızın bilinçlenmesine yönelik hazırladığımız Mehmet Tayyareci Üzüm Sokağı'nda üzüm ve üzüm ürünlerini tanıtacağız. Festivalimizi ziyaret edecek halkımıza üzüm, sucuk, köfter ve zivaniya türü ürünlerimizi ücretsiz olarak tattıracağız. Üzüm ve üzüm ürülerinin tadımı Mehmet Tayyareci Üzüm Sokağı'nda kuracağımız Galatya Meyhanesi'nde yer alacaktır.

Aynı sokakta geçmişten günümüze Galatya fotoğrafları sergisi düzenlenecek; ayrıca sucuk, köfter, paluze yapımı ile üzüm ve üzüm ürünlerinde kullanılan araç ve gereçlerin de görsel tanıtımı yapılacaktır.

Bu yılki Üzüm Festivali'nde atılan diğer önemli bir adım ise Panayırcılar Birliği üyeleri dışında Mehmetçik köyü esnafı ve halkının kuracağı stantlardaki ürün satışlarında fiyat skalasını oluşturmak oldu. Halkımıza daha güvenli alış veriş yapması en önemli hedeflerimiz içerisindedir.

Festivalimiz güçlü bir organizasyon ile gerçekleşiyor. Plaj partisinden, konser ve uluslararası halk dansları gösterilerine kadar geniş bir yelpazede etkinlikler festival boyunca halkımıza sunulacak.

Türkiye'nin güçlü sesi Selda Bağcan, festivalimizin önemli sanatçılarından biri olarak sahneye çıkacak.

Tüm bunlar festivalimizin ilk çıkışları. Gelecek yıl çok daha kapsamlı bir festival için çalışmalara bu yıldan başlamayı hedefliyoruz . Stant satıcılarının sağlık karnesinden, hijyen ve gıda güvenliği eğitimlerine ve ürün standartlarıyla fiyat belirlenmesine kadar birçok konu hedeflerimiz arasında yer almaktadır.

Mehmetçik Üzüm Festivali'ni hak ettiği yere getirmek için dalında uzman dostlarımızla birlikte tüm olanaklarımızı kullanarak ve bir başarı öyküsü yazma yolundayız.

Mehmetçik'in uluslararası alanda da tanıtımını sağlayıp, sağlıklı ve bilinçli gelişimini sağlamak için Cittaslow ve Slow-Food çalışmalarımız devam etmektedir.

Mehmetçik’in sosyo-kültürel ve sosyo-ekonomik gelişimi ile örtüşecek olan bu çalışmalarımız, festivalimize de çok olumlu yansıyacaktır. Bu yıl içerisinde ilklere imza atmaya devam edeceğiz.

Halkımızı, en eski ve yarım asırın üzerinde bir geçmişe sahip 55. Mehmetçik Üzüm Festivali'ni ziyaret etmeye davet ediyoruz.

Köyümüze gelecek herkesin, Mehmetçik ile bütünleşerek bu gelişimin birer paydaşı olmalarını, hoş ve eğlenceli vakit geçirmelerini dilerim.’’

Toplantı sonunda basın mensuplarına yörenin üzüm ürünleri takdim edildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA