20 Nisan 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa18°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele18°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara17°C

4’ÜNCÜ ÇINARLI KÜLTÜR SANAT FESTİVALİ, 13 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR.

4’üncü Çınarlı Kültür Sanat Festivali, 13 Haziran’da başlıyor.

11 Haziran 2014 Çarşamba 14:28

Geçitkale Belediyesi ile Çınarlıyı Sevenler Derneği Tarafından organize edilen festivalde, eski Kıbrıs gelenekleri ile Çınarlı’nın yöresel ürünleri tanıtılacak. Geçitkale Belediye Başkanı Kıvanç Buhara ile Çınarlıyı Sevenler Derneği yetkilileri dün basın toplantısı düzenleyerek festival hakkında bilgi verdi.

Geçitkale Belediye Başkanı Kıvanç Buhara ile Çınarlıyı Sevenler Derneği yetkilileri düzenledikleri basın toplantısıyla, 4’üncü Çınarlı Kültür Sanat Festivali’ni anlattı.

Geçitkale Belediye Başkanı Kıvanç Buhara basın toplantısında yaptığı konuşmada, bu yıl dördüncüsünü yapacakları festivalin, Geçitkale Belediyesi ve Çınarlıyı Sevenler Derneği tarafından organize edildiğini söyledi.

Buhara, “ülkemizin kültürünü sanatını ve yöresel olarak özellikle Çınarlıyı ilgilendiren kültür sanat etkinliklerini insanımızın yaşantısını, üretimini ve hatta bölgemizde bulunan İncirli Mağrası’ndan dolayı turizmini gündeme getiren bir festivaldir” dedi.

4’üncü Çınarlı Kültür Sanat Festivali’nin uluslararası bir statüye kazanması temennisinde de bulunan Buhara, tüm halkı, festivale katılmaya çağırdı. Çınarlıyı Sevenler Derneği Başkanı Hüsrev Bektaş da söz alarak festivalin ilk gün etkinliğini anlattığı konuşmasında, bu festivalin yapılması için uzun yıllar mücadele ettiklerini belirtti.

Hüsrev, festivalin açılışının 13 Haziran Cuma günü saat 20.00’de Çınarlı’da yapılacağını ifade ederek, açılışın ardından eski Kıbrıs geleneklerine göre bir çocuğun da sünnet ettirileceğini belirtti ve amaçlarının Kıbrıs geleneklerini canlı tutmak olduğunu söyledi.

Çınarlıyı Sevenler Derneği Yönetim Kurulu üyeleri de söz alarak, diğer günlerde yapılacak etkinlikleri anlattı. 15 Haziran Pazar günü sona erecek festival etkinlikleri çerçevesinde Kıbrıs’ın başarılı Tiyatro oyuncularından Kemal Tunç’u da anma gecesi düzenlenecek ve gecede Tunç’un hayatı skeç olarak anlatılacak. 4’üncü Çınarlı Kültür Sanat Festivali’nde ayrıca köyün en yaşlı kadın ve erkeğine de plaket takdim edilecek.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA