4K KOOP’UN İLK GENEL KURUL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ
Kırsal Kalkınma Kadın Kooperatifi (4K KOOP) Ltd.’in Genel Başkanlığına Deniz Solyalı seçildi.

16 Ağustos 2021 Pazartesi 11:26
Kırsal Kalkınma Kadın Kooperatifi (4K KOOP) Ltd.’in Genel Başkanlığına Deniz Solyalı seçildi.
4K KOOP’un ilk Genel Kurul toplantısı gerçekleşti. Toplantıda 3 yıl süreyle görev yapacak olan 7 kişilik Yönetim Kurulu oluşturuldu.
2005 yılından bu yana Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı bünyesinde yürütülmekte olan kırsal kalkınma politikalarının oluşturduğu zemin üzerinde kurulan Kooperatifin Genel Başkanlığına Deniz Solyalı, Başkan Yardımcılığına Münevver Ebedi ve Genel Sekreterliğine ise Cemaliye Sergil seçildi.
4K KOOP Ltd. tarafından yapılan yazılı açıklamada, ortak üretim, imalat ve pazarlama standartları ilkesi doğrultusunda yerel ürünlerin katma değerinin artırılması suretiyle marka değeri yaratılarak pazarlanması ve kırsal alanlarda sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla kurulan Kırsal Kalkınma Kadın Kooperatifi (4K KOOP) Ltd.’in yasal oluşumu tamamlandı.
Üretim, imalat, kırsal turizm ve hizmet alanlarında faaliyet gösteren kadınların yönetimde yer alması ilkesiyle yapılan seçimde belirlenen 7 kişilik Yönetim Kurulu, Deniz Solyalı (Başkan/Hizmet), Nesrin Şen (Üretim ), Figen Karafistan (Üretim), Çağla Cemaliye Sergin (Üretim), Mürevvet Sezay, (İmalat), Perihan Aziz (Kırsal Turizm), Münevver Ebedi (Hizmet)’den oluştu.
20 kurucu üyenin katkılarıyla oluşan 4K KOOP’un birinci Genel Kurul toplantısına Kooperatif Şirketler Mukayyidi Kemal Deniz Dana ve Baş Müfettiş Hediye Soyer ve Berrin Denizer katıldı.
Kooperatif Baş Müfettişi Hediye Soyer’in Genel Kurul Başkanlığı’nı yaptığı Genel Kurul’da 4K KOOP’un Ana Sözleşmesi madde madde okunarak üyelerin onayına sunuldu. Ana Sözleşme oybirliğiyle onaylandı.
4K KOOP’un demokratik yapısının ve sektörlerin temsiliyetinin yönetimde yer almasının örnek oluşturduğunu kaydeden Dana, şimdiden başka kuruluşların da bu örnekten yararlanmak istediklerini belirtti.
4K KOOP Başkanı Deniz Solyalı konuşmasında, tüm kurucu üyelere sergilemiş oldukları birliktelik için teşekkür etti ve diğer kooperatiflere de emsal teşkil edecek bir oluşum içerisinde başarılı işleri hayata geçirmeyi temenni etti.
Esas amacın kırsal alanlarda kadının sosyal ve ekonomik olarak güçlendirilerek sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlamak olduğunu belirtti.
Solyalı,“ yerel ürünlerin üretilmesinden pazarlanmasına kadar olan süreçte bir çatı ve disiplin altında toplanarak, yerel ürünlerin katma değerinin artırılması sureti ile ülkenin ekonomik sektörlerine yönelik üretim yapılması, gerek yurt içi gerekse yurt dışında marka değeri yaratılarak pazarlanması amacı ile yola çıkan Lefke bölgesindeki üretici kadınlarımız Kırsal Kalkınma Kadın Kooperatifi LTD. (4K KOOP) adı altında, ülke ekonomisine katkı koyacaklar” dedi.
Seçime 85 gün kala, Bakanlar Kurulu'nda değişiklik!2 bakan değişti11 Eylül 2026 Cuma 20:43KIBRIS
YDP Hükümetten atılmasının hesabını CTP adaylarını destekleyerek kesecek!Yeniden Doğuş Partisi (YDP) tabanında, yerel seçimlerde Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) belediye başkan adaylarına destek verilmesi yönündeki eğilim güçleniyor.11 Eylül 2026 Cuma 20:34KIBRIS
CTP, TDP İskele İlçesi’ni ziyaret ettiCumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), 6 Aralık’ta gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesinde Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) İskele İlçesi’ni ziyaret etti.11 Eylül 2026 Cuma 14:31İSKELE
Girne’de otobüs yayaya çarptı!Girne’de Naci Talat Caddesi üzerinde meydana gelen kazada, yolun karşısına geçmeye çalışan kimliği henüz belirlenemeyen kadın yayaya otobüs çarptı.11 Eylül 2026 Cuma 09:07KIBRIS
Hava açık ve az bulutlu olacakMeteoroloji Dairesi’nin hava tahmin raporuna göre, bugün hava açık ve az bulutlu olacak.11 Eylül 2026 Cuma 09:05KIBRIS
Yeni gün yeni zam! Akaryakıta zam geldi!Akaryakıta zam geldi!11 Eylül 2026 Cuma 09:04KIBRIS
Seçimler 6 Aralık'ta... Karma oy kaldırıldı, isteyen partiler ön seçim yapmayacak!Seçimler 6 Aralık'ta yapılacak ... Karma oy kaldırıldı, isteyen partiler ön seçim yapmayacak!10 Eylül 2026 Perşembe 18:31KIBRIS
Haspolat’ta iş kazasında hayatını kaybeden işçiyle ilgili 3 kişi daha tutuklandıHaspolat Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir işyerinde meydana gelen ve 42 yaşındaki MD Serazul Haq’ın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan iş kazasıyla ilgili soruşturmada 3 kişi daha tutuklandı.10 Eylül 2026 Perşembe 17:48LEFKOŞA
Yeniboğaziçi’nde 39 yaşındaki kadın hayatını kaybettiYeniboğaziçi’nde 39 yaşındaki Ayşe Cünetoğlu, ikametgahı içerisinde aniden rahatsızlanmasının ardından kaldırıldığı Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.10 Eylül 2026 Perşembe 17:47GAZİMAĞUSA
Merkez Bankası sürpriz yapmadı, faizi sabit tuttuKurul, enflasyondaki gerilemeye karşın yüksek enerji fiyatlarının yukarı yönlü risk oluşturduğuna dikkat çekerek, dezenflasyon süreci açısından temkinli duruşun sürdürüleceği mesajını verdi.10 Eylül 2026 Perşembe 14:44TÜRKİYE
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.