20 Nisan 2024
  • Lefkoşa14°C
  • Mağusa15°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele15°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara11°C

49 BİN 110 TL ÇALMAKLA İTHAM EDİLİYOR

49 bin 110 TL çalmakla itham ediliyor

02 Eylül 2014 Salı 17:25

(Kamalı Haber)- Alayköy sanayi bölgesinde faaliyet gösteren Orundalı Trading LTD firmasında pazarlamacı olarak çalışan zanlı aleyhine, tahsil etti toplam 49 bin 110 TL parayı sirkat ettiği gerekçesi ve aleyhinde 6 gün tutukluluk emri alınmıştı. Zanlı tutukluluk süresinin dolması üzerine dün teminata bağlanmak üzere Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede yeminli şahadet veren Alayköy Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Kemal Hoca olayla ilgili bulguları aktardı. Hoca, Kasım 2013 ile Haziran 2014 tarihleri arasında Alayköy’de faaliyet gösteren, Orundalı Trading LTD’de çalışan zanlının , farklı tarihlerde çeşitli gıdaları satarak, tasarrufuna 49 bin 110 TL nakit parayı geçirmek suçuyla bağlantılı olduğunu söyledi. Hoca, mesele ile ilgili olarak başlatmış oldukları tahkikat neticesinde 35 firma ile görüşüldüğü ve yetkililerinde ifade alındığını söyledi. Polis zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini belirterek başlatmış oldukları soruşturmanın tamamlandığını ifade etti. Hoca, zanlının TC ve KKTC vatandaşı olduğunu ve mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanması talebinde bulundu.

Huzurunda verilen şahadet ışığında Yargıç Hale Ahmet Raşit, zanlının ilerde görüşülecek olan davalarında hazır buluna bilmesi için yurtdışına çıkışının yasaklanmasına, 5 bin TL nakdi teminat yatırmasına ve KKTc vatandaşı iki kefilin 50 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile serbest kalmasına emir verdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA