48. GELENEKSEL İSKELE FESTİVALİ BAŞLIYOR!
İskele Belediye Başkanı Sadıkoğlu festivalle ilgili basın toplantısı düzenledi...

28 Haziran 2016 Salı 13:41
İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’nde İskele Festivali ile ilgili basın toplantısı düzenledi.
Basın toplantısına, Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Baki Aygün, 33. Yılın Genç Kızı Genç Erkeği Yarışması Organizatörü Bülent Günkut, Kuzey Kıbrıs Turing Otomobil Federasyonu Başkanı Hüseyin Andaç, Larnakalılar Derneği Başkanı Göksel Saydam, 21. Uluslararası Halk Dansları Festivali Koordinatörü Özlem Kadirağa ve İskele Belediyesi Spor Kulübü Antrenörü Şevki Pırlanta da katıldı.
Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Baki Aygün önceki yıllarda festival kapsamında gerçekleşen Karadeniz geceleri gibi bu yıl da görkemli bir gece yaşanacağına inandığını belirtti.
33. Yılın Genç Kızı Genç Erkeği Yarışması Organizatörü Bülent Günkut ise, Havadis Gazetesi işbirliğinde düzenlenecek güzellik yarışmasının iç turizm için önemli bir etkinlik olduğunu dile getirdi.
21. Uluslararası Halk Dansları Festivali Koordinatörü Özlem Kadirağa ülke kültürünü yaşatmak ve tanıtmak için düzenledikleri halk dansları festivalinin amacına ulaştığını anlattı.
Etkinlikte konuşan Kuzey Kıbrıs Turing Otomobil Federasyonu Başkanı Hüseyin Andaç ise festival kapsamında düzenlenen yarışa büyük ilgi gösterildiğini dile getirerek, gençlere yollarda değil pistte yarışma çağrısı yaptı.
Larnakalılar Derneği Başkanı Göksel Saydam etkinlikte yaptığı konuşmada, İskele Festivali’nin köklü bir etkinlik olduğunu anlatarak, anılarını paylaştı.
İskele Belediyesi Spor Kulübü Antrenörü Şevki Pırlanta da yaptığı konuşmada, Spor Kulübü hakkında bilgi vererek, kendilerine spor yapma olanağı sağlayan Belediye Başkanı Sadıkoğlu’na teşekkür etti.
SADIKOĞLU: “HAKLI HEYECAN VE GURUR TAŞIYORUZ”

Sadıkoğlu ise, “Adanın en köklü, uluslararası arenada kendisine yer bulmuş ve kendini ispatlamış en kapsamlı festivali olan İskele Festivali’nin 48.’sini gerçekleştirmenin haklı heyecan ve gururunu taşıyoruz” dedi.
Sadıkoğlu, 48 yıl önce Larnaka Deniz Panayırı olarak başlayan ve 1974 sonrası İskelemize taşınan Festivalin, 7’den 70’e herkes tarafından, gerek ülke genelinde gerekse farklı ülkelerde heyecanla beklenen bir festivale dönüştüğünü söyledi.
1-10 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek festivalin açılış gecesine Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın da katılacağını dile getiren Sadıkoğlu, bu yılki festivalde Türkiye’den ses sanatçılarının da yer alacağını kaydetti.
ETKİNLİKLER...
Festival kapsamında bu yıl 33’üncüsü gerçekleştirilecek olan “Yılın Genç Kızı ve Genç Erkeği Yarışması” ile toplamda 6 ülkeden ekiplerin katılacağı “21. Uluslararası İskele Belediyesi Halk Dansları Festivali” düzenlenecek.
KKTC Turing Otomobil kurumunun düzenlediği otomobil rallisi ve Benon Dervişler Bisiklet yarışına yer verilecek festivalde, “Larnakalılar Gecesi” ve “Karadenizliler Gecesi” gibi etkinlikler yanında çeşitli turnuva ve yarışmalar da gerçekleştirilecek.
(DOĞ/HA) FOTOĞRAFLI - PROGRAM EKLİ
Boğaziçi Köyü’nde Şap Hastalığına Karşı Önlemler AlındıBoğaziçi köyündeki mandıralarda bulunan büyükbaş hayvanlarda şap hastalığının tespit edilmesi üzerine, İskele Belediyesi’nin de katılımıyla Lefkoşa’da ilgili kurumların iştirakiyle toplantı gerçekleştirildi.14 Aralık 2025 Pazar 21:46İSKELE
İskele Boğaziçi Köyü’nde Şap Hastalığı Şüphesi: Bakanlıktan Acil TedbirlerTarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Boğaziçi Köyü İskele bölgesinde bir mandrada şap hastalığı şüphesi üzerine kapsamlı önlemler alındığını duyurdu.14 Aralık 2025 Pazar 18:37İSKELE
Hatice İntaç yazdı... "Doğanın İsyanı"Hatice İntaç yazdı... "Doğanın İsyanı"14 Aralık 2025 Pazar 17:59KIBRIS
ARUCAD 5. Eğitim Çalıştayı yapıldıArkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi (ARUCAD), Kuzey Kıbrıs’taki lise ve ortaokul öğretmenlerine yönelik 5. Eğitim çalıştayı yapıldı.14 Aralık 2025 Pazar 17:56ARUCAD
Doğanın Şifası Bu Kitapta ToplandıProf. Dr. K. Hüsnü Can Başer, “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler” adlı yeni kitabı ile bitkilerin şifalı ve aromatik özelliklerine ışık tutan kapsamlı bir eser daha ortaya koydu.14 Aralık 2025 Pazar 17:54YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Bağımsızlık Yolu 11 Yaşında!Emekçinin Partisi Bağımsızlık Yolu, örgütlü mücadelenin temellerinin atılışının 11. yıl dönümü dolayısıyla dayanışma yemeği düzenledi.14 Aralık 2025 Pazar 17:52KIBRIS
Meclis Genel Kurulu yarın bütçe görüşmelerine devam edecekCumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, yarın saat 10.00’da toplanarak Hukuk Dairesi, Kamu Hizmeti Komisyonu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçelerini ele alacak.14 Aralık 2025 Pazar 17:50KIBRIS
13. Maaşlar ödeniyor13’üncü maaşlar ayın 25’i ve 26’sında yatırılacak14 Aralık 2025 Pazar 17:46KIBRIS
Lefkoşa'da uyuşturucu operasyonuLefkoşa Polis Müdürlüğüne bağlı Cürümleri Önleme Şube Amirliği Ekipleri Lefkoşa’da bir evde yaptığı aramada 30 gram hintkeneviri bulması olayıyla ilgili 4. Bir kişi daha tutuklandı.14 Aralık 2025 Pazar 12:02LEFKOŞA
Yılbaşı eğlencesi cep yakıyor, işte fiyatlar!İşte sanatçıların sahne alacağı oteller ve yılbaşı programları14 Aralık 2025 Pazar 11:48YAŞAM
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.