45 SAAT SONRA MUCİZE KURTULUŞ
Kartal'da çöken binada 45 saat sonra mucize kurtuluş

08 Şubat 2019 Cuma 14:08
İstanbul Kartal'da çöken binada enkaz altından bir kişinin sesinin duyulduğunun belirtilmesi üzerine ekipler çalışmalarını bu alana yoğunlaştırdı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 16 yaşındaki bir gencin enkazdan 45 saat sonra sağ çıkarıldığını açıkladı. Hastaneye kaldırılan gencin adının Mert Aydın olduğu söyleniyor.

İstanbul Kartal'da 6 Şubat Çarşamba günü çöken 8 katlı Yeşilyurt Apartmanı'nın enkazında arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokağı'nda çöken binanın üst kısımlarındaki beton parçaları vinç yardımıyla kaldırılırken, bazıları da kesiliyor. İtfaiye ekipleri ve ambulansların hazır bulunduğu sokakta, çeşitli arama kurtarma ekipleri de bekliyor.

Enkaz altından bir kişinin sesinin duyulduğunun belirtilmesi üzerine ekipler çalışmalarını bu alana yoğunlaştırdı. Şeyma Kambur ile irtibat kurulduğu belirtiliyor.

Çaka Bey İmam Hatip Ortaokulu'nda oluşturulan kriz merkezine gelerek burada ailelerle görüşen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son durum hakkında bilgi aldı. Bakanlar daha sonra, enkaz altında bir kişiyle iletişim kurulduğu haberi üzerine arama ve kurtarma çalışmalarının sürdüğü bölgeye geldi. Bu arada ekipler tarafından, çökmeden yaklaşık 45 saat sonra bir kişi enkazdan sağ olarak çıkarılarak, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Bakan Soylu, burada basın mensuplarına yaptığı açıklama, ekiplerin kısa bir süre önce genç bir çocuğu canlı olarak enkazdan çıkardığını belirterek, "Oradan bir ses geldi. O sesin üzerine müdahale ettiler. Şimdi ambulansla hastaneye sevk ediliyor. İsmi belli. Kendisi de ismini söyledi. 16 yaşında erkek. Kayıplarımız da var, onların da ismini söyleriz. Geçmiş olsun" diye konuştu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da enkazdan canlı olarak bir gencin çıkarılmasından duyulan mutluluğu dile getirerek, "Bir gencimize daha ulaştık. Çok acı bir durum tabii ki bu. Bütün yaralı vatandaşlarımıza ulaşmayı hedefliyoruz. Bütün vatandaşlarımıza, göçük altında kalanlara inşallah ulaşacağız'' ifadesini kullandı.

Hastaneye kaldırılan gencin adının Mert Aydın olduğu söyleniyor.

16 yaşındaki bir gence enkazdan sağ ulaşılmasının ardından yakını sevinç yaşadı.
ALEMDAR AİLESİNDEN 8 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünden son durumu aktaran NTV ekibinden Pınar İlik Üçer, çöken binada oturan Alemdar ailesinden şu ana kadar 8 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Aileden 1'i ağır 5 kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

Enkazdan şimdiye kadar 14 kişi yaralı olarak kurtarılırken, 11 kişi hayatını kaybetti. Olay sırasında asansörde olan 13 yaşındaki Hilal Tuana enkazdan ilk çıkarılanlardan biri oldu. 9 yaşındaki Tayyip 6. saatte, annesi gece kurtarılan 5 yaşındaki Havva ise 19. saatte mucizeyi yaşadı.

Çöken binanın çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, enkaz altında yakınları bulunanlar gelecek iyi haberleri bekliyor.



Öksürüğe ne iyi gelir, nelerden kaçınmak gerekir?Sıradan bir öksürük haftalarca sürebildiği gibi boğaz ağrısına, kas zorlanmalarına ve uykunun bölünmesine yol açabilir. Bu yüzden öksürük için çare aranması ve sorunun çözümüne yönelik ürünlerin geniş bir pazar olması şaşırtıcı değil.17 Aralık 2025 Çarşamba 19:15GENEL SAĞLIK
Erhürman, Bağımsız İlahiyatçılar İnisiyatifi Başkanı ve beraberindeki heyeti kabul etti.Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Bağımsız İlahiyatçılar İnisiyatifi Başkanı ve beraberindeki heyeti kabul etti.17 Aralık 2025 Çarşamba 17:38KIBRIS
2025’in Son Sergisi Günsel Tower’da Açılıyor!Kıbrıs Modern Sanat Müzesi, 2025’e sanatla veda ediyor. Yılın son sergisi Başbakan Ünal Üstel’in katılımıyla 19 Aralık Cuma günü saat 16.00’da Günsel Tower’dakiGÜNSEL Sanat Müzesi Sergi Salonu’nda açılacak.17 Aralık 2025 Çarşamba 17:20YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
ARUCAD İngilizce Hazırlık Okulu’ndan Kapsayıcı Eğitim Odaklı KonferansFarklı öğrenme ihtiyaçlarına sahip bireyler için kapsayıcı, destekleyici ve dönüştürücü eğitim ortamlarının ele alındığı konferans, İngilizce dil eğitiminde eşitlikçi yaklaşımlara odaklandı.17 Aralık 2025 Çarşamba 17:17ARUCAD
LAÜ’nün Neşeli Cumartesileri’nde farklı atölyeler düzenlendiLefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) tarafından düzenlenen “Neşeli Cumartesiler” öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilmeye devam ediyor.17 Aralık 2025 Çarşamba 17:14LAÜ - LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ
Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Cahitoğlu beş gün daha tutukluPolis Genel Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından yürütülen soruşturmada rüşvet ve görev suistimali suçlamalarıyla tutuklanan Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Cahitoğlu, Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.17 Aralık 2025 Çarşamba 17:11KIBRIS
Tehlikeli Sürüş Kamerada: Sürücüye Para Cezası ve Ceza PuanıGirne-Değirmenlik Anayolu üzerinde bir araç sürücüsünün, tehlikeli mahalde araç geçerek insan hayatını ve trafik güvenliğini tehlikeye attığı anlara ait görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine polis ekipleri harekete geçti.17 Aralık 2025 Çarşamba 16:52KIBRIS
Erhürman’dan Hristodulidis’in açıklamalarına yanıtKıbrıs Türk halkı adadaki iki eşit kurucu ortaktan biridir17 Aralık 2025 Çarşamba 13:48KIBRIS
İran, Kıbrıs’a nota verdiİran, Güney Kıbrıs ile Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ortak açıklaması ve ortak açıklamadaki İran’ın toprak bütünlüğüne yönelik müdahale içerikli atıflar yüzünden Güney Kıbrıs’a nota verdi ve sözlü olarak protesto etti.17 Aralık 2025 Çarşamba 13:47GÜNEY KIBRIS
Erhürman: Fransa, Avrupa yakalama müzekkeresiyle iade talebini reddettiCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, mülkiyetle ilgili Avrupa yakalama müzekkereleri konusunda Fransa’da beklenen bir gelişmenin yaşandığını açıkladı.17 Aralık 2025 Çarşamba 12:58KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs












Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.