30 Nisan 2024
  • Lefkoşa29°C
  • Mağusa30°C
  • Girne27°C
  • Güzelyurt28°C
  • İskele30°C
  • İstanbul17°C
  • Ankara23°C

40 KİŞİYE SAHTE KİMLİK

40 kişiye sahte kimlik

14 Ekim 2015 Çarşamba 02:26

Geçmiş tarihlerde Araplarla evlendirilen Şerife Şevki’nin torunu olduğunu söyleyerek sahte belgelerle KKTC kimlik kartı aldığı iddia edilen Suriye uyruklu M. S. teminata bağlanmak üzere dün yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Hasan Selvili olayla ilgili bulguları aktardı. Selvili,2009 Ekim ayında zanlının hakkı olmadığı halde 2 bin dolar karşılığında KKTC kimlik kartı almak için 2 kişi ile anlaştığını söyledi.

Polis bahse konu şahıslardan birinin adının tespit edildiğini, diğerinin ise isminin tespit edilemediğini söyledi.  Polis,zanlının kimlik kartı almak için ise KKTC vatandaşı olan ve daha önceden evlenerek Ürdün’e yerleşen Şerife Şevki’nin torunu olduğunu öne sürdüğünü ve sahte belgelerle KKTC kimlik kartı aldığını kaydetti.

Polis memuru Hasan Selvili zanlının nenesi olarak tabir ettiği Şerife Şevki’ye ait sahte doğum belgesi ile yaklaşık 40 kişinin vatandaşlık aldığı yönünde tespitler olduğunu belirterek konunun detaylı olarak araştırıldığını beyan etti. Polis, zanlı aleyhine yürütülen soruşturmanın henüz tamamlanmadığını ancak etki etme olasılığının bulunmadığını belirterek uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar huzurundaki şahadeti değerlendirerek zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile yurt dışına çıkışının yasaklanması, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmesi ve 30 bin TL nakdi teminat yatırması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Evrim Kamalı

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA