25 Nisan 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa22°C
  • Girne25°C
  • Güzelyurt24°C
  • İskele22°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara23°C

4. GİRNE KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ BAŞLADI

4. Girne Kültür Ve Sanat Festivali başladı

03 Haziran 2014 Salı 14:09

Girne Belediyesi’nin bu yıl 4’üncüsünü düzenlediği, Girne Kültür ve Sanat Festivali önceki akşam muhteşem bir görsel şovla başladı. Festivalin açılışı, Dünyaca Ünlü Hollandalı Gösteri gurubu Close Act, gerçekleştirdiği kortej yürüyüşünün ardından, Atatürk büstü önünde toplanan binlerce kişiye, müziğin dansın ve ışık şovlarının iç içe olduğu harika bir görsel şölen yaşattı.

Festivalin açılışında, 26 kişiden oluşan Close Act gösteri grubu  Ziya Rızkı ve Atatürk  Caddeleri boyunca, kortej yürüyüşü gerçekleştirdi, Kortej yürüyüşünün ardından grup, Kordonboyundaki Atatürk Anıtı önünde, muhteşem bir şov sergiledi.

Grubun, nefes kesen gösterisini, Atatürk Anıtı önünde toplanan binlerce kişi izledi.

Gösterinin ardından bir konuşma yapan Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın,  Girne’yi bir turizm ve Kültür Sanat kenti haline getirmek hedefiyle çalıştıklarını anımsatarak, bu yıl 4’üncüsü düzenlenen festival  boyunca, Girne Amfitiyatro’da, kent caddeleri ve meydanlarında her akşam konserler , tiyatro gösterileri ve birçok sanatsal  kültürel aktivitenin yer alacağını  dile getirdi..

Bu festivalle, Girne’nin, kültür sanat faaliyetleri konusunda dünyayla yarışacak konuma geldiğini belirten Aygın, tüm vatandaşları, festivale davet etti.

Festival kapsamında,Girne Amfitiyatro’da , 4 Haziran’da  Volkan Konak, 7 Haziran’da Sertab Erener, 15 Haziran’da  Girne ve Lefkoşa Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi orkestralarının  Cem Karaca ve Barış Manço şarkılarını seslendireceği Babalar Günü konseri,  21 Haziran’da Leman Sam ve 27 Haziran’da Kıraç’ın konserleri , 9 Haziran ‘da ise, “3 Adam Kıbrıs’ta” Talk Show’u yer alacak.

Festival süresince,TC Devlet Tiyatroları, 11 Haziran ‘da Machbet,18 Haziran’da Teneke, 25 Haziran  akşamı ise, Rumuz Goncagül adlı oyunu sahneleyecek.

Girne Ramadan Cemil Meydanı,  Girne Limanı  ve kent sokaklarında yerli yabancı birçok grubun  konser ve gösterilerinin yer alacağı festival, 27 Haziran Cuma akşamı Türkiye’nin sevilen sanatçılarından Kıraç’ın konseriyle sona erecek.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA