20 Nisan 2024
  • Lefkoşa16°C
  • Mağusa16°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt15°C
  • İskele16°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C

39’UNCU GÜZELYURT PORTAKAL FESTİVALİ BAŞLIYOR!

39’uncu Güzelyurt Portakal Festivali 24 haziran- 3 temmuz tarihleri arasında yapılacak...

39’uncu Güzelyurt Portakal Festivali başlıyor!

14 Haziran 2016 Salı 15:01

39’uncu Güzelyurt Portakal Festivali, 24 Haziran- 3 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. 43 ton portakalla 20 bin portakal suyunun halka ücretsiz olarak dağıtılacağı festival kapsamında kan bağış kampanyası da düzenlenecek.

10 gün sürecek festivalde, hem ülkeden hem de Türkiye’den sanatçılar konser verecek.

Festivalde Mabel Matiz, Koray Avcı, Ezo, Buray, Türkan, Yeni Türkü, Ahmet Evan, Eril Cambaz ve Grup Frekans sahne alacak.

Yarışmaların, çocuk şenliklerinin, indirimli alışveriş günlerinin, kültürel gösterilerin, golf, tavla, futbol, satranç gibi sportif etkinliklerde turnuvaların da olacağı festival kapsamında Güzelyurtlu kadınlar podyuma çıkarak abiye kıyafetlerini de sergileyecek.

24 Haziran Cuma günü saat 19.00’da kent merkezindeki kortej yürüyüşüyle başlayacak 39’uncu Güzelyurt Portakal Festivali, 3 Temmuz Pazar akşamı Yeni Türkü konseri ve final gösterileriyle tamamlanacak.

Festivalle ilgili bilgi ve görsellere guzelyurtfestival.org, ya da Güzelyurt Portakal Festivali facebook adresinden ulaşılabilecek.

Toplantıda geçtiğimiz yıl 230 bin kişinin ziyaret ettiği festivalin bu yılki hedefinin 250 bin olduğu da vurgulandı.

ÖZÇINAR: “ÖNEMLİ OLAN KENT BİLİNCİYLE BÜYÜYEBİLMEK, GÜZELYURT’U İLGİ ODAĞI HALİNE GETİRMEK”

Basın toplantısında ilk sözü alan Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, “Güzelyurt Belediyesi’nin festival geleneğini aralıksız sürdürme kararlılığıyla yola devam ediyoruz. Önemli olan kent bilinciyle büyüyebilmek, Güzelyurt’u ilgi odağı haline getirmektir. Halkımızı, festivalimizde görmek istiyoruz ” dedi.

Bu yıl ilk kez yapılan düzenlemelerden de söz eden Özçınar, “Festivalde bir gün tamamen kardeş belediyemiz olan İstanbul Beşiktaş Belediyesi’ne ait olacak. Beşiktaş ilçesi kendine özgü bir organizasyonda bulunacak. Bu bize organizasyonda zenginlik ve gelişim sağlayacak. Bugün Beşiktaş bizde varsa, yarın biz de Beşiktaş’ta olacağız. Tanıtım için böyle bir hedefle yolumuza devam ediyoruz” ifadesine yer verdi.

Halktan, festival alanının şehir merkeziyle bütünleşmesi konusunda bir talep geldiğini de aktaran Özçınar, bu kapsamdaki düzenlemeden de söz etti.

“Piyango bileti” formatının “indirim şöleni piyangosuna” dönüştürüldüğünü kaydeden Özçınar, Güzelyurt’taki mağazalardan alışveriş yapanlara belediye standlarından bilet verileceğini, kapanış akşamı ise yüzlerce hediye dağıtılacağını belirtti.

Konuşmasında, Güzelyurt’ta son yıllarda önemli atılımların olduğunu da ifade eden Özçınar, bu yıl yeni bir üniversiteyle tanıştıklarını söyledi, “Bölgemiz 3 üniversitenin ortasında yer alan bir nokta haline gelecek. Yatırımlar her geçen gün artıyor” şeklinde konuştu.1465904562.jpg

SU KONUSU

Suyun ülke gündeminde olmaya devam ettiğini söyleyen Mahmut Özçınar, suyun Güzelyurt için de gereklilik olduğunu vurguladı.

“Sulama suyunun Güzelyurt’a taşınması beklentimiz her geçen gün artıyor” diyen Mahmut Özçınar, “İnanıyorum ki gerek KKTC hükümeti gerekse TC hükümeti bu konuda daha süratli hareket ederek narenciye sektöründeki gelişime de katkı koyacak. Projenin hayat bulmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. Festival boyunca bu talebimiz sürekli gündemde olacak” şeklinde konuştu.

ALDAĞ: “SOĞUK HAVA DEPOLARINDA 43 TON PORTAKAL VAR...FESTİVAL BOYUNCA 20 BİN ŞİŞE ÜCRETSİZ PORTAKAL SUYUNUN DAĞITILMASI HEDEF”

Festival Komitesi Başkanı ve Güzelyurt Belediyesi Müdürü Süleyman Aldağ, basın toplantısında söz alarak festivalin bir de görünmeyen yüzü olduğunu söyledi, bunlardan bahsedeceğini kaydetti.

Aldağ, soğuk hava depolarında 43 ton portakal olduğunu dile getirerek, portakalların hem tanıtımda hem de festival süresince ücretsiz dağıtılacağını kaydetti; 20 bin şişe portakal suyunun da ücretsiz dağıtılmasını hedeflediklerini aktardı.

Aldağ, “Festivalin benimsediğimiz bir diğer yönü yaklaşık 150-200 üniversite öğrencisine part time iş imkanı sağlayacak olmamızdır” dedi.

Bölgede bin 500 yaşlı kadın olduğunu, onları festivalde eşleriyle birlikte ağırlayacaklarını da kaydeden Aldağ, sanatçı ağırlıklı 600 kişinin festival sahnelerinde görev alacağını söyledi, kardeş şehirlerden gelenlerin ve diğer misafirlerin sayısının 312 kişi olduğunu belirtti.

Aldağ, “30-40 bin adet festival dergisi dağıtılacak. Bu sanırım Kıbrıs ölçeğine göre bir rekor” dedi.

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA