17 Nisan 2024
  • Lefkoşa17°C
  • Mağusa18°C
  • Girne18°C
  • Güzelyurt16°C
  • İskele18°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara17°C

39. GÜZELYURT PORTAKAL FESTİVALİ YARIN AÇILIYOR

Bu yıl 24 Haziran-3 Temmuz 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek 39. Güzelyurt Portakal Festivali yarın başlıyor.

39. Güzelyurt Portakal Festivali Yarın Açılıyor

24 Haziran 2016 Cuma 10:15

Çok yönlülüğü , 10 günlük süresi ile ülkemizin en büyük Festivali olan Güzelyurt Portakal Festivali’nde bu yıl yine her kesime hitap eden organizasyon ve yeniliklere yer verildi.

Festival, Güzelyurt Kurtuluş İlkokulu önünden saat 19:00’da kortej yürüyüşüyle başlayacak. Korteje ülkeye gelen konuk belediye temsilcileri, yabancı heyetler, okullar, kültür ve sanat dernekleri, kurum ,kuruluşlar ,spor kulüpleri ve animatör ekipler katılacak.

Yürüyüş süresince beş yol, kapalı çarşı meydanı ve müze önü olmak üzere üç ayrı noktada birçok farklı animasyon ekiplerinin gösterileri yer alacak.

Kortej yürüyüşü Amfi Tiyatro önünde sona erecek. Açılış töreni dans gösterilerinin ardından kurdelenin kesilmesiyle gerçekleşecek. Festival programı kapsamında saat 22:00’da Amfi Tiyatro ve açık sahnede Halk Dansları gösterileri, Gösteri Merkezi’nde Türk Sanat Müziği konseri  yer alacaktır. Parkın çeşitli yerlerinde ise farklı gösteriler ve animatör gösterileri yer alacaktır. Tarihsel karakterlerin yer alacağı canlı heykel performansları parkın birçok yerinde halka sürpriz gösteriler sunacaktır.

10 gün sürecek Güzelyurt Portakal Festivalinde, Türkiye’nin sevilen sanatçıları, Çocuk Şenliği, İndirimli Alışveriş Günü, Kardeş Kentler Şöleni, Yerli Sanatçıları ve birçok sportif etkinlik yer alacak.

PORTAKAL VE PORTAKAL SUYU DAĞITIMI

    Her yıl olduğu gibi bu yıl da yaklaşık 50 ton portakal alınarak soğuk hava depolarına konuldu. Festival parkında her gece taze sıkılmış portakal suları halka ücretsiz olarak dağıtılacaktır. Bu yıl için 20.000 şişe dağıtılması öngörülmüştür.

 MUHTEŞEM FİNAL

Dokuz gece boyunca birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak olan 39. Güzelyurt Portakal Festivali Final akşamında  muhteşem bir programla kapanacaktır. Türkiye’nin ünlü gruplarından Yeni Türkü’nün konser vereceği gecede birçok dansçı ve akrobat yer alacaktır.

0c3e88cd-bf8b-4fe0-b0f0-ca0b49c86bf7.jpeg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA