29 Mart 2024
  • Lefkoşa13°C
  • Mağusa17°C
  • Girne16°C
  • Güzelyurt14°C
  • İskele17°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

3 SENEDE NASIL İFLAS ETTİ?

3 senede nasıl iflas etti?

08 Şubat 2015 Pazar 17:48

Dünyanın en zenginler listesine girdi ama tüm servetini kaybetti...

Tarih 2012. Forbes listesindeki bir Brezilyalı Eike Batista 35 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin sekizinci ismi olarak açıklandı.Yerini beğenmeyen Batista "2015'te en zengin olacağım" diye belirtti . 2015 yılına geldik. Fakat Batista tüm servetini kaybetti. Polis dün evindeki saat ve mobil telefonlarına bile haciz koydu. Bundan sadece üç sene evvel dünyanın en zengin insanların sıralamasında sekizinci sıraya kadar, 35 milyar dolar servetiyle Bill Gates ve Carlos Slim'e kafa tutan Brezilyalı Eike Batista şimdi 1 kuruşa bile muhtaç.

LAMBORGHINI'Sİ GİTTİ

Manipülasyon suçlamasıyla karşı karşıya kalan ve mahkemenin haciz kararı aldığı Batista'nın Rio de Janerio'daki evine giden polisler, şöhretli işadamının Lamborghini'si dahil 7 aracına, bilgisayarlarına, mobil telefonlarına , saatlerine ve 32.500 dolarlık cash parasına el koydu. Hakim, yekün 544 milyon dolarlık haciz kararı verirken, Batista'nın sahip olduğu bütün parayı yurtdışına gönderdiğinden şüpheleniyor. BABASI ENERJİ BAKANIYDI

Uzun bir zaman boyunca Brezilya'nın en zengin adamı olarak bilinen Batista'nın yaşam hikayesi de bir hayli çok ilgi çekici . Babası Brezilya'nın eski Enerji Bakanları'ndan olan Batista, üniversiteyi annesinin memleketi olan Almanya'da okudu. Burada genç yaşta kapı kapı dolaşarak bsigorta poliçeleri sattı. 20'li yaşlarının başlarında Brezilya'ya döndü ve altın alım satımına başladı.

SEKİZİNCİLİĞE KADAR ÇIKTI

Kurduğu şirketle çok büyük paralar kazanan Batista, Amazon bölgesindeki yatırımlarının katkısıyla dünyanın en zengin sekizinci kişili olmaşı başardı. Elbette bu uzun sürmedi. Yönetimsel sorunların yanısıra emtia fiyatlarında yaşanan düşüş şirketlerini vurdu. HEDEFİ SLIM'İ GEÇMEKTİ

2012 senesinde serveti 35 milyar dolar olarak açıklanan ve '2015 senesinde Slim'i geçerek dünyanın en zengini olacağım' diyen Batista tarihin en olumsuz öngörülerinden birinde bulunurken bugünkü serveti ise eksi 1 milyar dolar olarak biliniyor. Rakipleri Son ve Donald Trump Batista gün içerisinde dünyanın bir olumsuz milyarderi olarak bilinirken, tarihte servetinin en hızlı kaybeden işadamları liginde de başa güreşiyor. 2000 yılının başlarındaki internet krizinde yaklaşık olarak 70 milyar dolar kaybeden Masayoshi Son ile 1990'lı senelerde serveti eksi 900 milyon dolara inen Donald Trump bu alanlarda Batista'nın en çok büyük rakipleri.

Üç senede tüm servetini kaybetti

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA