27 Nisan 2024
  • Lefkoşa18°C
  • Mağusa18°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele18°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

3 AY HAPİS CEZASINA MAHKUM EDİLDİ...

Mağusa’da 2014 yılı Aralık ayı içerisinde içtiği “Eroin” türü uyuşturucu maddeden dolayı komaya giren sanık Ömer Oğuz Keser dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı...

3 ay hapis cezasına mahkum edildi...

11 Mart 2016 Cuma 12:10

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da 2014 yılı aralık ayı içerisinde arkadaşı Osman Olga Demirel ile birlikte bir miktar Eroin türü uyuşturucu madde içen ve komaya giren sanık Ömer Oğuz Keser dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Kanunsuz uyuşturucu madde tassarufu” davasından yargılanarak suçlu bulunan sanık Keser, 3 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Arkadaşı hayatını kaybetmiş kendisi de komaya girmişti...

12 Aralık 2014 tarihinde Osman Olga Demirel, sanık Ömer Oğuz Keser’i arayarak marketten içmek için birşeyler alamasını ve kendisine gitmesini istemişti. Sanık Keser ise marketten içecek birşeyler alarak arkdaşı Demirel’in evine gitmiş ve eve gittiğinde masa üzerinde beyaz renkte toz bir madde görerek ne olduğunu sormuş Demirel ise Kokain olduğunu ve beraber içebileceklerini söylemişti.

Sanık Keser ile arkadaşı Demirel, konu maddeyi burunlarına çekmek suretiyle beraber içmişlerdi. Daha sonra sanık Keser ile arkadaşı Demirel’in fenalaşması üzerine arkadaşları tarafından olay yerine çağrılan ambulansla Mağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı.

Sanık Keser, hastanede yapılan ilk müdahalenin ardından Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek yoğun bakıma alınmış, arkadaşı Demirel ise kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.

Suçlu bulundu...

Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Hasan Dağlı, sanık Ömer Oğuz Keser’i aleyhine getirilen davadan suçlu bularak mahkum ettiğini açıkladı. Dağlı, sanığın işlemiş olduğu suça konu eroin türü uyuşturucu maddenin insan sağlığına son derece tehlikeli etkileri olup uyuşturucu maddeler yasası uyarınca ağır hapis cezaları ön gören ciddi ve vahim suçlar arasında yer aldığını belirtti.

Sanığın ticari amacı olmadığını ve suç işleme amacıyla hareket etmediğini ifade eden Dağlı, sanığın uyuşturucu içmeye teşvik edildiğinin açık olduğunu belirtti.

Dağlı, eroinin kullanıcılar üzerinde ciddi hasarlara neden olan en ağır uyuşturucu türlerinden olduğunun altını çizerek kamu menfaatinin ağır bastığı bu meselede sanığa verilecek en uygun cezanın hapis cezası olduğunu söyledi. Dağlı, sanık Keser’i 3 ay hapis cezasına mahkum ettiğini açıkladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA