26 Nisan 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa25°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele25°C
  • İstanbul17°C
  • Ankara23°C

29 BİN 180 PAKET SİGARA SIR OLDU?

29 bin 180 paket sigara sır oldu?

02 Nisan 2014 Çarşamba 12:30

Mağusa’da yapılan operasyon sonucunda kaçak sigaralarla yakalanan kaçakçılar dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı…

 Gamze BAYKUR/DETAY Gazetesi

 Mağusa’da Cuma akşamı devriyede bulunan Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından binlerce paket kaçak sigara ele geçirilmesinin ardından tutuklanan 2 zanlı tutukluluk sürelerinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.  “Gümrüksüz mal tasarrufu” suçlamasıyla dün mahkemeye çıkarılan zanlılar, tahkikat maksatları bakımından 6 gün daha poliste tutuklu kalacaklar.

Binlerce kayıp sigara var…

Meselenin tahkikat memuru Hasan Karagil, 28 Mart tarihinde Mağusa’da devriyede bulunan Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından zanlılardan birinin içerisinde “Fisher” marka 500 paket sigara bulunan 1 koliyi diğer zanlının kullanımındaki EY 700 plakalı araca yüklerken tespit edildiğini açıkladı. Araç sahibi olan zanlının polisi fark etmesi üzerine olay yerinden aracıyla, diğerinin ise koşarak kaçtığını belirten Karagil, koşarak kaçan zanlının serbest liman kapısı önünde yakalandığını açıkladı. Karagil, yine serbest limanı çevreleyen duvarların dış kısmında ve serbest limanda ikinci zanlının sorumluluğunda bulunan deponun hizasında yerde içerisinde 1000 paket sigara bulunan 2 kolinin bulunarak emare alındığını açıkladı. Karagil, ikinci zanlının sorumluluğunda bulunan depoda Serbest Liman Müdürlüğü ve polis ekipleri tarafından yapılan sayım sonucunda 2 bin 918 karton yani 29 bin 180 paket sigaranın kayıp olduğunun ortaya çıktığını belirtti. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam etiğini belirten Karagil, her iki zanlının da 6 gün süreyle daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Tutukluluk süreleri uzatıldı…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hasan Dağlı, zanlıların tahkikat maksatları bakımından 6 gün daha poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA