20 Nisan 2024
  • Lefkoşa24°C
  • Mağusa21°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt24°C
  • İskele21°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara21°C

20. ULUSLARARASI MAĞUSA KÜLTÜR SANAT VE TURİZM FESTİVALİ BAŞLIYOR

20. Uluslararası Mağusa Kültür Sanat ve Turizm Festivali, 8-28 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek.

20. Uluslararası Mağusa Kültür Sanat ve Turizm Festivali başlıyor

30 Haziran 2016 Perşembe 14:37

 

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, bazı Belediye Meclis üyeleri ile birlikte Arkın Palm Beach Otel’de düzenlediği basın toplantısında, festival programını açıkladı.

Buna göre festival, 8 Temmuz saat 21.30’da Namık Kemal Meydanı’nda Ozon Orhon konseriyle başlayacak. 9 Temmuz’da Othello Kalesi’nde Gazimağusa Belediye Tiyatrosu’nun “Kanaviçe” adlı oyunu sahnelenecek. 11 Temmuz akşamı Salamis Antik Tiyatro’da Oğuzhan Koç konser verecek.

BOB MARLEY’İN OĞLU DA VAR

13 Temmuz’da “Reggae müziğinin kralı” olarak kabul edilen Bob Marley’in oğlu Julian Marley konseri yer alacak.

15 Temmuz’da Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun Bozan Oratoryosu, 18 Temmuz’da Volkan Konak konseri, 19 Temmuz’da İstanbul Meydan Sahnesi’nin “Pijamalı Adamlar” oyunu seyirciyle buluşacak.

21 Temmuz’da dünyaca ünlü grup Pink Martini sahne alacak. 22 Temmuz’da Tolga Erzurumlu konseri var.

25 Temmuz’da Koray Avcı’nın vereceği konserle devam edecek olan festivalde, 26 Temmuz’da  Süleyman Akosman sahneye çıkacak.

Festivalin finali, ise 28 Temmuz akşamı Los Vivancos Flamenco topluluğunun gösterisiyle yapılacak.

Etkinlikler, Namık Kemal Meydanı, Othello Kalesi ve Salamis Antik Tiyatro’da yer alacak.  Açılış etkinliği ücretsizken, diğer etkinlikler, 10-20 ve 30 TL’den fiyatlarla izlenebilecek.

ARTER

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, basın toplantısının başında İstanbul’daki terör olayına değinerek, derin üzüntü içerisinde olduklarını, festival programını buruk bir şekilde açıkladıklarını kaydetti.

Arter, terör olayı nedeniyle festivali ertelemeyi düşündüklerini ancak festivalin uluslararası olması ve sözleşmelerin yapılmış olması nedeniyle bunun mümkün olmadığını kaydetti.

Arter, bu yıl 20’ncisini düzenledikleri festivalin sadece kent açısından değil, aynı zamanda ülke açısından da çok önemli ve değerli bir organizasyon  olma özelliği taşıdığını söyledi.

150 ETKİNLİK 400 BİN SEYİRCİ

Festivali “Kıbrıs’ın festivali” olarak niteleyen Arter, bugüne kadar yaklaşık 150 etkinliğe 450’den fazla sanatçının konuk olduğunu, 400 bini aşkın sanatseverin festivali takip ettiğini kaydetti.

Kıbrıs’ın kültür-sanat başkenti olmanın sorumluluğuyla hareket ettiklerini söyleyen Arter, bu yıl da çok değerli sanatçıları ağırlayacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Arter, festivalin ülke turizmine de katkı sağlayacağının altını çizdi.

Festivalin bütçesinin geçen yıl 1 milyon TL olduğunu söyleyen Arter, bu yıl da bütçeyi aynı rakamda tuttuklarını belirtti.

SHAKESPEARE BÜSTÜ

Otehollo Kalesi’nin Gazimağusa için önemine dikkat çeken Arter,  talep doğrultusunda Othello parkına William Shakespeare’in büstünün dikilmesinin açılış aşamasına geldiğini, İngiltere’den bir vakfın temsilcilerinin de bu açılışa katılmayı istemeleri nedeniyle açılış tarihinin henüz netleşmediğini kaydetti.

SU KONUSU

Gazimağusa’ya suyun ulaşmasıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Arter,  susuzluktan en çok yüreği yanan kent olduklarını belirtti.

“Türkiye’den gelen su bizim için kurtarıcı oldu” diyen Arter,  fiyatı konusunda ‘2.30 TL pahalı’ diyenlerin alternatif üretmesi gerektiğinin altını çizdi.

Gazimağusa’nın günlük 12 bin ton suya ihtiyaç duyduğunu ifade eden Arter,  son dönemlerde büyük oranda su sıkıntısı yaşandığını vurguladı.

Suyun gelmesiyle birlikte  kente  arıtmadan  da dahil olmak üzere günde  9-10 bin ton su geleceğini söyleyen Arter, gün  aşırı su verebileceklerini kaydetti.

Arter, suyun getirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti ve “ bu yazı başka türlü geçiremezdik” dedi.

Arter, suyun fiyatının uygun  bir şekilde Bakanlar Kurulu tarafından belirlenmesi gerektiğini ifade etti.

“SUYU ŞİMDİLİK İÇMEYİN”

Borulardaki yüklü suyun da boşalmasıyla birlikte içilebilir suyun depolara akmaya başladığını,  söyleyen Arter, içme suyu olsa da, eski isale hatlarından geldiği için suyun içilmemesi konusunda uyarıda bulundu.

Arter, suyun yeni hattan ağustos ayından itibaren verilmeye başlanmasının beklendiğini belirtti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA