08 Mayıs 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa22°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele22°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara19°C

2 YIL HAPİS CEZASINA MAHKUM EDİLDİ...

Mağusa’da 2015 yılı Ağustos ayı içerisinde bir çok iş yerine girerek hırsızlık yapan Kamerunlu sanık Anicet Frorent Mbida dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargıladı...

2 yıl hapis cezasına mahkum edildi...

13 Ocak 2016 Çarşamba 10:29

Mağusa’da 2 Ağustos-17 Ağustos 2015 tarihleri arasında 5 farklı iş yerine girerek para, sigara, yiyecek, içecek ve dizüstü bilgisayar sirkat eden Kamerun uyruklu sanık Anciet Frorent Mbida dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Dükkan açma” ve “Sirkat” davalarından yargılanan sanık Mbida suçlu bulunarak 2 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

BİR ÇOK İŞ YERİNE GİRMİŞTİ

Sanık Anciet Frorent Mbida 2 Ağustos 2015 tarihinde “İncir Altı Meze&Kebap Restoran” isimli işyerinden1 adet dizüstü bilgisayarı, 9-10 Ağustos tarihleri arasında “CL Kafeterya” isimli iş yerinden 150 TL para, 25 karton sigara ve 64 TL değerinde çeşitli yiyecek malzemelerini, 13-14 Ağustos tarihleri arasında “Merkez Kafeterya” isimli işyerinden 220 TL ile SOS Çocuk Köyü’ne ait yardım kutusu içerisinde bulunan 220 TL parayı, 13-17 Ağustos tarihleri arasında “Turizm Kafe” isimli işyerinden 200 TL ile çeşitli yiyecek, içecek malzemelerini ve 14 Ağustos tarihinde ise “Unimar Market” isimli işyerinden ise 2 adet bakım kremi, 1 adet traş jeli, 1 adet vücut bakım kremi ve 10 adet deodorantını sirkat etmişti.

MESUTOĞLU: “ADLİ İHBAR OLARAK ALIRIZ...”

Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Mesut Mesutoğlu, sanık Anicet Frorent Mbida’yı aleyhine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettikerini açıkladı. Sanığın mahkum olduğu “Dükkan açma” suçu için 7 yıla kadar, “Sirkat” suçu için de 3 yıla kadar hapis cezasının öngörüldüğünü belirten Mesutoğlu, bu tür suçların küçücük ülkemizde arttığına dikkatleri çekerek bu hususu adli ihbar olarak aldıklarını açıkladı. Ağır ve halkı tehdit eden bu tür suçlar için kamu menfaatini de göz önünde bulundurarak ciddi ve caydırıcı cezaların verilmesi gerektiğini belirten Mesutoğlu, sanığa verilecek en uygun cezanın hapis cezası olması gerektiğine kanaat getirdiklerini açıladı. Mesutoğlu, sanığı, ıslahı ve kamu menfaati için 2 yıl hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.

Gamze PİR BAYKUR

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA