28 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa23°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele23°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

“2. UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE ŞÖLENİ” DÜZENLENİYOR

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu, 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü kapsamında “2. Uyuşturucu ile Mücadele Şöleni” düzenliyor...

“2. Uyuşturucu İle Mücadele Şöleni” düzenleniyor

15 Haziran 2016 Çarşamba 14:44

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu, 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü kapsamında “2. Uyuşturucu ile Mücadele Şöleni” düzenliyor. 

Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, Çatalköy ve Tatlısu'da "Uyuşturucu ile Mücadelede El Ele-Birlikte Başaracağız" sloganıyla gerçekleştirilecek şölen çerçevesinde 19-27 Haziran tarihleri arasında birçok etkinlik düzenlenecek.

Başbakanlık, bazı devlet daireleri, belediyeler, sivil toplum örgütleri ve bazı sponsorların destek vereceği etkinliklerle ilgili bugün Lefkoşa Merit Otel’de basın toplantısı düzenlendi.

Başbakanlık Uyuşturucu İle Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu basın toplantısında yaptığı konuşmada, uyuşturucuyla mücadelede, koruma zırhlarını güçlendirmek için toplumsal duyarlılığı artırmaları gerektiğini vurguladı. 
1465989605.jpg

Karaokçu, göreve geldikten sonra bu konuda bir çok etkinlikler düzenlediklerini ve toplumdan çok olumlu dönüşler aldıklarını belirterek, “Uyuşturucu ile Mücadelede El Ele-Birlikte Başaracağız” sloganı ile, bugün güçlerini birleştirdikleri paydaşlarla mücadelede yeni bir adım atmak için yola çıktıklarını söyledi.

Karaokçu, mutlu olduklarını, çünkü komisyonun çalışmalarına  yürekten destek veren kurum, kuruluş ve gönüllü sayısının her geçen gün arttığına işaret ederek, şöyle devam etti: 

"Paydaşlarımızın verdiği büyük, özverili ve gönülden destekle 2. Uyuşturucu ile Mücadele Şöleni'ni hazırladık.

19 Haziran’dan 27 Haziran’a kadar  Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, Çatalköy ve Tatlısu’da toplumsal farkındalığı artıracak dolu dolu etkinlikler düzenledik.

Lefkoşa Türk Belediyesi; Gazimağusa Belediyesi; Girne Belediyesi; Çatalköy Belediyesi ve Tatlısu Belediyesi  olmak üzere 5 belediyemiz bizlerle birlikte; Gençlik Dairesi, Sosyal Hizmetler Dairesi, Merit Oteller Gurubu; Kıbrıs Alternatif Sporlar Derneği; Leman Cankat Gancelli Sevgi Atölyesi; Nilgün Güney Atöltyesi; Basketbol Federasyonu; KKTC Judo Hapkido ve Kickboks Federasyonu; Major Müzik Center; Takali Ajans; Zeki Karahanoğlu; Sultan Dursunlar  ve Engin Bulut bizlerle.1465989608.jpg

Başbakanımız Sayın Hüseyin Özgürgün ve Komisyonum adına hepsine, çocuklarımızın  ve gençlerimizin geleceği adına verdikleri destekten dolayı sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

Bu yılki etkinliklerimizde tedavi sürecine aldığımız ve iyileşmekte olan madde bağımlısı çocuklarımız ve gençlerimiz de aileleri ile birlikte bizlerle olacak. Etkinliklerimize onlar da destek verecek."

Karaokçu, etkinlikler kapsamında onlar tarafından hazırlanan resim sergisini gezeceklerini ve yaşama dönüş heyecanlarını birlikte yaşayacaklarını söyledi. 

"Biz bu çocukları uyuşturucu tacirlerinin eline bırakmamak için elimizden gelen herşeyi yapacağız. Burada tek istediğimiz bu çocuklarımıza toplum olarak sahip çıkılmasıdır" diyen Karaokçu, konuşmasını;  "Bu ülkede çocuklarımızı ve gençlerimizi zehirleyen, ailelerin ve toplumun huzurunu kaçıranlara karşı mücadelemiz her boyutu ile devam edecektir" ifadeleriyle tamamladı. 

Komisyon üyesi Şenay Kebapçı da etkinlik programını açıkladı.

Basın toplantısına Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan ve diğer paydaşların yetkilileri ile komisyon üyeleri de katıldı.

Güngördü de burada yaptığı konuşmada, gençleri uyuşturucudan uzak tutmanın sadece devletin görevi olmadığını, yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri ve diğer yetkililerin de destek olmasının önemine işaret ederek, belediye olarak bu konuda üstlerine düşen görevi yerine getirdiklerini ve bu yönde atılan her adımı desteklediklerini vurguladı.

Güngördü, ülkede uyuşturucu kullanım yaşının çok düştüğü, bu yüzden bunun önüne geçilmesi için tüm birimlerin birlikte işbirliğinde çalışması gerektiğine işaret ederek, bu “illetin” satışı ve kullanımını engellemek için her türlü desteğe hazır olduklarını dile getirdi; etkinliklerin artmasını temenni etti.

Hayri Orçan da, uyuşturucunun ülke ve gençliğin geleceğini tehdit eder hale geldiğine işaret ederek, komisyona ve çalışmalarına destek belirtti, gençlerin geleceğini kurtarmak adına atılacak her adıma destek verdiklerini vurguladı.

Orçan, bu komisyonun birçok yatırımdan daha büyük önem taşıdığı, bu yüzden komisyona her türlü katkının yapılması ve destek çıkılmasının önemine işaret etti; geleceği kurtaracak garantiye alacak her adıma tüm imkanlarını seferber edeceklerini söyledi.

Orçan, basına da bu önemli olayı kamuoyuna aktardığından dolayı teşekkür etti.

Basın toplantısında 2. Uyuşturucu ile Mücadele Şölenine destek veren sponsor, sivil toplum örgütleri ve öğretim görevlileri de konuşma yaptı.

Sponsor Merit Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süha Türköz de, komisyonun ortaya koyduğu toplumsal duyarlılığı artırma çalışmalarına destek verdiklerini ve  her zaman da bu katkıyı ortaya koymaya hazır olduklarını vurguladı; toplumda eksikliği yaşanan birlikteliğin artırılmasına yönelik bir adım olarak gördüklerini belirtti ve bunların artmasını istedi.

Kıbrıs Alternatif Sporlar Derneği Başkanı Mustafa Tayfunlar da, dernek olarak gençleri uyuşturucu ve diğer madde bağımlılığından uzak tutmak amacıyla çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, bu yönde atılacak her türlü adıma destek vereceklerini kaydetti.

Nilgün Güney Atölyesi adına konuşan Aydan Lisaniler de, bu projeye dahil olmaktan çok büyük heyecan duyduklarını ifade ederek, burada çalıştıkları gençlerle ilgili anılarını anlattı, bu etkinliğin sürmesini diledi.

Sanatçı Leman Cankat da, farkındalık yaratmak amacıyla çamur ile başlattıkları çalışmaları insanlara değerli olduklarını göstermek ve bu yönde mesaj vermek için hayata geçirdiklerini anlatarak, çalışmalarında her yaştan katılımcıya bir parça çamur verdiklerini ve insanlara  sevginin önemini hissettirmeye çalıştıklarını vurguladı. Cankat, hükümete, gençlerin uçuruma sürüklenmesinin önüne geçmesi için de çağrıda bulundu.

Prof. Dr. Mesut Yalvaç da, bu etkinliklerin içerisinde yer almaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, tüm bağımlılıkların hastalık olduğuna işaret etti, bunun sadece uyuşturucu ile sınırlı olmadığını vurguladı. Yalvaç, uyuşturucu bağımlılığının da bir hastalık olduğunu, bunun engellenmesi veya tedavi edilmesinin şart olduğu gibi koruyuculuğun da önemine dikkat çekti, komisyona herkesin sonuna kadar destek vermesini istedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA