19 Nisan 2024
  • Lefkoşa24°C
  • Mağusa25°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele25°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara24°C

2 LİSANS PROGRAMININ DAHA MÜDEK AKREDİTASYONUNU YENİLEDİ

UKÜ Mühendislik Fakültesi 2 lisans programının daha MÜDEK Akreditasyonunu yeniledi

2 lisans programının daha MÜDEK Akreditasyonunu yeniledi

18 Temmuz 2016 Pazartesi 18:03

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Mühendislik Fakültesi 2 lisans programının daha MÜDEK (Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akredistayon Derneği) akreditasyonunu yeniledi.

İnşaat Mühendisliği lisans programının 1 Eylül 2015 tarihinden itibaren  MÜDEK akreditasyonunu yenileyen Mühendislik Fakültesi, Elektrik - Elektronik Mühendisliği lisans programı ile Bilgisayar Mühendisliği lisans programının da MÜDEK Akreditasyonunu yeniledi.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahir Çelik, MÜDEK akreditasyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Dekan Çelik, yenilenen İnşaat Mühendisliği, Elektirik-Elektronik Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği lisans programlarına MÜDEK tarafından “Avrupa Mühendislik Akreditasyonu Etiketi (European Accredited Engineer Label EUR-ACE)” de verildiğini kaydetti.

“UKÜ’nün kaliteli eğitim ve öğretim vermekte olduğu tescil edildi”

Dekan Prof. Dr. Tahir Çelik, söz konusu EUR-ACE etiketi ile, UKÜ İnşaat Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ve Elektrik - Elektronik Mühendisliği lisans programlarının Avrupa mühendislik eğitim standartları çerçevesinde kaliteli bir eğitim ve öğretim vermekte olduğunun tescil edildiğini belirtti. Çelik, “UKÜ Mühendislik Fakültesi’nin bu lisans programlarından mezun olan bir öğrencinin artık hangi bilgi, beceri ve yetkinlikler ile mezun olduğu EUR-ACE etiketi sayesinde Avrupa ve dünya genelinde bilinecektir.” dedi.

MÜDEK nedir?

2002 yılında kurulan ve 2003 yılında mühendislik programlarını değerlendirmeye başlayan MÜDEK (Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akredistayon Derneği) çeşitli mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yapmakta, yürürlükteki mühendislik eğitim programlarını akredite ederek tanınırlık vermektedir.

Öğrencilerin ulusal ve uluslararası kalite standartlarını karşıladığını belgeleyen MÜDEK akreditasyonu, mezunların yeterliliğinin de MÜDEK ile karşılıklı tanıma anlaşması imzalamış kuruluşların bulunduğu ülkelerde tanındığı anlamına gelmektedir.

MÜDEK’in uluslararası geçerliliği

2006 yılında Avrupa Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Ağı (ENAEE - European Network for Accreditation of Engineering Education) adlı kuruluşun üyesi olan MÜDEK, 2009 yılından itibaren de akredite edeceği mühendislik eğitim programlarına EUR-ACE Label vermek üzere ENAEE tarafından yetkilendirildi.

MÜDEK ayrıca 2011 yılında IEA (International Engineering Alliance) şemsiyesi altındaki ve dünya çapında tanınmış diğer 13 akreditasyon kurumunun üyesi olduğu Washington Accord’a tam üye (Full Signatory) olarak da kabul edildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA