25 Nisan 2024
  • Lefkoşa36°C
  • Mağusa34°C
  • Girne34°C
  • Güzelyurt35°C
  • İskele34°C
  • İstanbul23°C
  • Ankara27°C

2. KKTC ULUSLARARASI KOROLAR FESTİVALİ BAŞLADI

II. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Uluslararası Korolar Festivali’nin açılışı, Rauif Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda yer alan törenle gerçekleştirildi. Törene, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da katıldı.

2. KKTC Uluslararası Korolar Festivali başladı

14 Temmuz 2016 Perşembe 16:20

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ev sahipliğinde yapılan ve 16 Temmuz’a kadar devam edecek festivalin açılış töreninde ilk olarak, The Cyprus Dance Education Center öğrencileri sahne alarak, performans sergiledi. Gösterinin ardından The Cyprus Dance Education Center Direktörü Gönül İsmail’e hediye takdiminde bulunuldu.

Daha sonra organizasyonun sanat yönetmenliğini yapan Erkan Dağlı bir konuşma yaparak, korolar festivalinin ikincisini düzenlemekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve festivalin keyifli geçmesini diledi.

DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Salih Katırcıoğlu, Doğu Akdeniz Üniversitesi ile festival tanıtım filminin gösterilmesinin ardından, üniversite adına bir konuşma yaptı. Böylesi önemli bir organizasyonun DAÜ ev sahipliğinde yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Katırcıoğlu, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Festival misafiri Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da yaptığı konuşmada, KKTC’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, festivalin barışa katkıda bulunmasını diledi.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ise, böylesi önemli bir organizasyonun Gazimağusa’da yapılmasının kentin tanıtımı açısından önemli olduğunu söyledi.

ATAOĞLU

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, tüm misafirleri KKTC’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ülkenin Türkiye’de tanıtımı için çalışma başlatıldığına işaret eden Ataoğlu, KKTC’nin doğal ve tarihi güzelliklerine dikkat çekti. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür eden Ataoğlu, konukların ülkede güzel vakit geçirmesini temenni etti. Konuşmasının ardından Bakan Ataoğlu’na hediye takdim edildi.

Açılış konuşmalarının ardından Suna Alsancak sahne alarak, piyano dinletisi sundu. Açılış töreni, KKTC’li Besteci Oskay Hoca’nın korolar için düzenlediği, “Kebapçıların Şişi’’ türküsünü toplu halde seslendirilmesiyle sona erdi.

KKTC ve Türkiye’den 22 Koro, 750 korist ve misafirin katıldığı festival kapsamında 16 Temmuz’a kadar Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda her gece korolar performanslarını sergileyecek.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA