27 Nisan 2024
  • Lefkoşa18°C
  • Mağusa19°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt17°C
  • İskele19°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C

2 GRAM UYUŞTURUCUYA 300 TL

2 gram uyuşturucuya 300 TL

17 Mayıs 2014 Cumartesi 14:15

Gamze BAYKUR

Mağusa’da Aytunç Aşaroğlu’ndan 100 TL karşılığında 2 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde alan ve bir kısmını içen sanık İrfan Düşer ile Berna Lütfioğlu dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Kanunsuz uyuşturucu madde alma” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” davalarından yargılanan sanık İrfan Düşer 200 TL, sanık Berna Lütfioğlu ise 100 TL para cezasına mahkum edildi.

Güran: “Ciddi ve vahim suçlardır”

Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Güran, sanık İrfan Düşer ile Berna Lütfioğlu’nu aleyhlerine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiklerini açıkladı. Yasa koyucunun uyuşturucu suçları için 18 yıla kadar hapis veya 100 TL para cezası öngördüğünü belirten Güran, yasa koyucunun ön gördüğü 18 yıla kadar hapis cezasından da anlaşılacağı gibi uyuşturucu suçlarının son derece ciddi ve vahim suçlar olduğunun altını çizdi. Sanıkların konu uyuşturucu maddeyi sadece kullanım amaçlı olarak tasarruflarında bulundurduklarını belirten Güran, ancak sanık Düşer’in uyuşturucu maddeyi sanık Lütfioğlu’nun eline geçmesine olanak sağladığını söyledi.

Sanıklara bir fırsat verildi

Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Güran, sanık İrfan Düşer ile Berna Lütfioğlu’na bir fırsat vererek hürriyeti bağlayıcı bir ceza yerine yasa koyucunun uygun gördüğü en yüksek para cezası ile cezalandırmayı uygun ve adil bulduğunu açıkladı. Güran, “Kanunsuz uyuşturucu madde alma” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” davalarından suçlu bulunan sanık Düşer’i toplam 200 TL, “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” davasından suçlu bulunan sanık Lütfioğlu’nu ise 100 TL para cezasına mahkum etti. Güran, ayrıca sanıkları 2 yıl süreyle sulh ve sükununu koruyacaklarına ve benzeri bir suç işlemeyeceklerine dair 50’ier bin TL şahsi kefalet senedi imza etmeye mahkum etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA