19 Nisan 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa25°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele25°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara18°C

“2. EL MAGARINASI FESTİVALİ”

“2. El Magarınası Festivali”

26 Mayıs 2014 Pazartesi 13:24

Görneç Muhtarlığı ile Serdarlı Belediyesi işbirliğinde dün “2. El Magarınası Festivali” gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun açılışını yaptığı festival, gün boyu sürdü ve köy meydanında kurulan stantlarda el işi ürünler satıldı.

Görneç köy meydanında yer alan festivalin açılışına Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolak, UBP Milletvekili Zorlu Töre, Serdarlı Belediye Başkanı Mehmet Kerimoğlu, Görneç köyü muhtarı Nevzat Akçatepe, köy halkı ve diğer yetkililer katıldı.

Açılışta Eroğlu, Kerimoğlu ve Akçatepe birer konuşma yaptı, Türkiye’nin Soma'da hayatını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Açılışın ardından köy kadın kursu sergisi ve Görneçli kadınların eski köy fotoğraflarından oluşan fotoğraf sergisi de Cumhurbaşkanı Eroğlu tarafından açıldı. Açılışlar sonrası Gençlik Dairesi Folklor Ekibi gösteri sundu, el makarnası ve kamıştan flüt yapımı sergilendi.

Festivalde ayrıca, yok olmaya yüz tutmuş nostaljik motosiklet ve bisiklet sergisi ile satışı gerçekleştirildi.  Yiyecek ve içecek stantlarının kurulduğu festivalde çocuklar için yüz boyama, eşek ile köy turu, tarihi yerlerin rehber eşliğinde gezilmesi gibi birçok aktivite yapıldı. Muhtarlık tarafından yapılan açıklamada, Gençlik Dairesi’nden 100 kişilik bir ekibin Görneç köyü dağ eteklerinde 2 gün 1 gece kamp yapacağı da ifade edildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA