29 Mart 2024
  • Lefkoşa27°C
  • Mağusa26°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt27°C
  • İskele26°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara21°C

2.EL BİLGİSAYARLARA BAKANLI AÇILIŞ

2.EL BİLGİSAYARLARA BAKANLI AÇILIŞ

23 Eylül 2014 Salı 12:06

Taner ULUTAŞ

Eğitim yılı sorunlu şekilde başlarken Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, İskele Şehit İlker Karter İlkokulu’nda Kıbrıs İktisat Bankası tarafından okula hibe elden 2. el bilgisayarlardan oluşturulan bilgisayar laboratuarını düzenlenen törenle açtı. İktisat Bankası’nın artık kullanmadığı 14 bilgisayarın klavye, mouse ve monitörlerinin değiştirildiği öğrenilirken, bu bilgisayarların formatlanması sonrasında öğrencilerin kullanımına sunulduğu gözlemlendi.

2’inci el bilgisayarların kurulu olduğu laboratuar açılışına, Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, DP-UG İskele Milletvekili Hüseyin Avkıran Alanlı, İskele Kaymakamı Ahmet Cenk Musaoğluları, Bakanlık Müsteşarı Sevgi Değgin, Kıbrıs İktisat Bankası Genel Müdürü Ahmet Melih Karavelioğlu, Genel Müdür Yardımcıları Tayfun Balıkçı ve Olgun Önal‘ın katıldığı ve laboratuarın tören ile açıldığı gözlemlendi.

“EKSİKLİKLER GİDERİLECEK”

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu törende yaptığı konuşmada, her eğitim yılı başında çeşitli nedenlerden dolayı sıkıntılar yaşandığını belirterek, bu eğitim yılı başında oluşan eksiklikleri bu hafta içerisinde gidermeyi hedeflediklerini söyledi. Bakan Arabacıoğlu, bilgisayarın önemine değinerek, çağın çok ilerlediğini, bilgisayar teknolojisiyle dünyanın her yeriyle anında iletişim kurma imkanı bulunduğunu ifade etti. Arabacıoğlu, laboratuvarın oluşturulmasındaki katkıları nedeniyle Kıbrıs İktisat Bankası yetkilileriyle İskele Belediyesi’ne teşekkür etti. Arabacıoğlu, eğitime yapılan yatırımın en kutsal yatırım olduğunu da sözlerine ekledi.

“ÜLKENİN BANKASI VE BİR DEĞERİ OLARAK”

Açılışta bilgisayarların, Kıbrıs İktisat Bankası’nın eski bilgisayarları olduğu belirtilmezken, Banka Genel Müdürü Ahmet Melih Karavelioğlu, “ülkenin bankası ve bir değeri olarak” eğitime destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Karavelioğlu, sosyal sorumluluk projelerini pekiştirmeye devam edeceklerini, bu yıl Şehit İlker Karter İlkokulu’nun yanı sıra bir okulda daha sosyal sorumluluk projesi gerçekleştireceklerini ifade etti. Şehit İlker Karter İlkokulu Müdürü Coşkun Akyerli de,  okulun ihtiyacı olan bilgisayar laboratuvarının kurulmasına katkı koyanlara teşekkür etti. Okul öğrencilerinden Sıla Gümüş de, ülkenin  geleceğinin kendilerine bağlı olduğunun bilinciyle Atatürk’ün izinde üzerlerine düşeni yerine getireceklerini ifade etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA