26 Nisan 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa23°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele23°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara22°C

2 AY CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ.

2 ay cezaevine gönderildi.

06 Eylül 2014 Cumartesi 11:18

Asya Rıdvanoğlu isimli genç kızın ölümüyle sonuçlanan kaza zanlısı dün yine mahkeme önüne çıkarıldı

 (Kamalı Haber)- Geçtiğimiz Cumartesiyi Pazar’a bağlayan gece sabahın ilk saatlerinde meydana gelen ölümlü trafik kazasında hatalı araç sürücüsü zanlı aleyhine alınan toplam 5 günlük tutukluluk süresinin ardından teminata bağlanmak üzere dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Trafik tahkikat şubesinde görevli polis çavuşu Faris Eserbaş olayla ilgili bulguları aktardı. Eserbaş, zanlının “Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu başkasının ölümüne sebebiyet verme, Alkollü araç kullanma, süratli araç kullanma, sürüş ehliyetindeki şartları ihlal ederek Asya Rıdvanoğlu’nun ölümüne sebebiyet verdiğini” belirtti. Çavuş Eserbaş, zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve zanlının ilerde görüşülecek olan davasında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanması talebinde bulundu.

Polis şahadetinin ardından söz alan Savcı yardımcısı Ayşe Kaymak Şadi zanlının işlemiş olduğu suçun ciddi olduğunu ağır ceza mahkemesinde yargılanması gerektiğini belirterek, yargılanmadan kaçma ihtimalinin kuvvetle muhtemel olduğuna bulgu yaparak 2 ay süre ile merkezi cezaevine gönderilmesini talep etti.

Zanlının avukatı savcılığın cezaevi talebine itiraz etmemesinin üzerine Yargıç Hale Ahmet Raşit zanlının 2 ayı geçmeyen bir süre hükümsüz tutuklu olarak merkezi cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA