18. BÜYÜKKONUK EKO GÜN İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI
Büyükkonuk Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl yine Telsim ana sponsorluğunda gerçekleşecek olan 18. Büyükkonuk Eko Gün hakkında detaylı bilgi vermek amacıyla bir basın toplantısı yapıldı.

29 Eylül 2016 Perşembe 19:00
Belediyeler Birliği Merkez Binası’nda yapılan basın toplantısında Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, Eko Turizm Derneği Başkanı Kıymet Alibey ile Eko günün ana sponsorluğunu üstlenen Telsim’in Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar birer konuşma yaptı.
SENNAROĞLU: “CİLLE TOMOFİLİ BÜYÜKKONUK’A”
Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, Büyükkonukta Büyük Eko Gün’e çok iyi ve titiz bir şekilde hazırlandıklarını belirterek, “9 Ekim’de yine tarihe damgasını vuracak bir etkinlik gündemiyle Eko Gün düzenleyeceğiz. Unutulmaya yüz tutmuş Kıbrıs kültürünü yeniden canlandıracağız” dedi. Büyükkonuk Eko Gün için bu yıl iki slogan belirlediklerini belirten Sennaroğlu, “Cille Tomofili Büyükkonuk’a” ve “Var mısın Kıbrıs Tarih yazmaya” sloganlarıyla yola çıktıklarını iletti.
Sennaroğlu “18. Geleneneksel Eko Gün’de bir çok aktivite yer alacak. Hellim yapımından sesta yapımına kadar unutulmaya yüz tutmuş kültürümüzü çocuklarımıza aktaracağız. Yaklaşık bir aydır Telsimle beraber büyük bir kampanya başlattık. Verdikleri destek için Telsim’e çok teşekkür ediyorum. Verdikleri katkı Kıbrıs kültürünün gelişmesi ve unutulmaması için bir katkıdır” dedi.
Konuşmasında turizmin Kıbrıs için öneminden bahseden Sennaroğlu, “Tarihimize ve kültürümüze sahip çıkmalıyız ki Kıbrıs’a gelen turistlere kim olduğumuzu anlatabilelim. Bir çok turizm acentası ile birlikte toplantılar yaptık. Kıbrıs’a gelen turistlerin de Kıbrıs’ı tanımasını istiyoruz. Büyük Eko Gün’e gelecek olan turistler için bir de danışma ofisimiz var umarım onlar da bizim kültürümüzün güzelliklerinin tadını çıkarırlar” dedi.
Caddesinden sokağına kadar her tarafın buram buram Kıbrıs tüteceğinin altını çizen Sennaroğlu, “Yaklaşık 60 tane yiyecek, 17 adet de el sanatlarına stand ayırdık. Türkiye’den de büyük bir katılım var. Büyükkonuk olarak Büyük Eko Gün’e tüm halkımızı davet ediyoruz. Gelenlerin gidemeyeceği bir Büyükkonuk yaratıyoruz. Büyükkonuk’ta Kıbrıs kültürüne sahip çıkarak, yaşatarak güzel bir gün geçirelim. 9 Ekim’i kaçırmayın” dedi.
ALİBEY: EKO GÜN BİR MARKADIR
Eko-Turizm Derneği Başkanı Kıymet Alibey, yaptığı konuşmada Büyükkonuk’un ilk eko köy olduğunu ve bu özelliğini hala daha koruduğunu belirterek, “Biz de bu bilinç ile 10 yıldır düzenlediğimiz Eko Gün için bütün bir yıl boyunca çalışıyoruz. Şu anda Eko gün’de 140 standa ulaştık ve bu bizim için büyük bir mutluluk kaynağı” dedi.
Eski panayırlarda yaşanan coşkuyu geri getirmeyi hedeflediklerini söyleyen Alibey, “Herkesin Kıbrıs’ın kültürünü hayata geçireceği ve eğleneceği bir günün yanı sıra, kadınlarımızın da orada elde ettiği kazanç ile kendi ev ekonomilerine katkı sağlayabilmeleri de bizim için önemli” dedi.
Büyükkonuk Eko Gün’ün öneminden bahseden Alibey, “Büyükkonuk Eko Gün bir markadır biz de bu günü size en iyi şekilde yaşatmak istiyoruz” dedi. Eko Gün’e hazırlanırken hem eğitim aldıklarını, hem de bilgilerini aktardıklarını belirten Alibey, “Biz eğitim alarak yola çıktık, bütün üyelerimizi ve Eko Gün’de standı olacak kadınlarımızı da eğittik. Titizlik, hijyen masa düzeni, ürün standardı konusunda bilgilerimizi aktardık. Biz Eko Gün’e hazırız. Tüm halkımızı bekliyoruz. Gelin 9 Ekim’de, birlikte kültürümüzü yaşatılım. Kırsal kalkınmaya katkıda bulunalım” dedi.
TANPINAR: KIBRIS SEVDALILARINI AĞIRLAYACAK OLMAKTAN BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUZ
Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, Telsim olarak, bir Eko Gün’e daha ana sponsor olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Büyük Eko Gün’de, Büyük Konuklarını, Kıbrıs sevdalılarını ağırlayacak olmaktan heyecan duyuyoruz” dedi.
Büyükkonuk Eko Gün’ün damgasını vurmuş bir etkinlik olduğunun altını çizerek, Telsim için de iki büyük anlamı olduğunu vurgulayan Tanpınar, “İlki, Toplumu toplum yapan kültürümüz canlı tutulması. Büyükkonuk bu anlamada çok büyük çalışmalar yapıyor ki bu çalışmalarda buna önem veren halkımız da yer alıyor. İkinci husus ise, tabi ki kadın. Büyükkonuk Eko Gün’de kadının ortaya koyduğu emek küçümsenemez. Kıbrıs’ın kadınlarının el emeği göz nuru ürünlerinin aktarımı takdire şayan. Böyle bir ortamda biraz tuzumuz biberimiz olmuşsa ne büyük mutluluk bize” dedi.
Büyükkonuk Eko Gün’ün gerçekleşebilmesi için gayret sarfeden herkese saygılarını ileten Tanpınar, “Tüm halkımızı, 9 Ekim’de gerçekleşecek olan Büyükkonuk Eko Gün’e davet ediyoruz” dedi.
Börülce, pazı, golyandro, maydanoz ve biberde kalıntı tespit edildi25 yerli üründen 20’si temiz19 Haziran 2026 Cuma 17:07KIBRIS
14 Milyonluk BİMER projesinde neler oldu? TDP Başbakanlık’a sorduToplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Hukuk ve Mevzuat Geliştirme Sekreteri Av. Tacan Reynar, 12/2006 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Yasası kapsamında Başbakanlık’a resmi başvuruda bulunarak, Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) projesine ilişkin bilgi ve belgeleri19 Haziran 2026 Cuma 16:59KIBRIS
Meteoroloji yarın yer yer sağanak beklendiğini duyurduMeteoroloji Dairesi, yarın yer yer sağanak beklendiğini duyurdu. Hafta sonu sabah saatleri yer yer sis olacak.19 Haziran 2026 Cuma 16:17KIBRIS
Güney Kıbrıs’ta gıda fiyatlarında artışRum Tüketicileri Koruma Derneği, Güney Kıbrıs’ta Mayıs ayında 250 temel gıda ürününün fiyatlarında artış kaydedildiğini açıkladı.19 Haziran 2026 Cuma 12:09GÜNEY KIBRIS
Rum Merkezi Cezaevi’ne insansız hava aracıyla uyuşturucu sokma girişimi engellendiGüney Kıbrıs’ta Rum Merkezi Cezaevindeki mahkumlara dün sabah yine insansız hava aracıyla uyuşturucu madde atılmaya çalışıldı.19 Haziran 2026 Cuma 12:08GÜNEY KIBRIS
Savaşan: İki seçimin birlikte yapılması daha efektif olurUlusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Ahmet Savaşan, son dönemde siyasetin en çok tartışılan başlıklarından biri olan genel seçimlerle yerel seçimlerin aynı tarihte yapılması konusunda önemli açıklamalarda bulundu.19 Haziran 2026 Cuma 12:05KIBRIS
Mağusa Spor Derneği Masterleri Kosova YolcusuMağusa Spor Derneği Master futbol takım Kosova’da düzenlenecek olan uluslalararası dostluk kupasına katılıyor.19 Haziran 2026 Cuma 09:59KIBRIS
Basın-Sen: Yoksulluğu yönetmenin değil, ortadan kaldırmanın zamanıdır!Basın-Sen, asgari ücretin yoksulluğu kalıcılaştırdığını belirterek Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun lağvedilmesini talep etti.19 Haziran 2026 Cuma 09:52KIBRIS
Değirmenlik-Akıncılar Belediyesi’nin yeni hizmet binasının temeli atıldıDeğirmenlik-Akıncılar Belediyesi’nin tüm birimlerini tek çatı altında toplayacak yeni hizmet binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.19 Haziran 2026 Cuma 09:50KIBRIS
Bugün ve yarın sağanak bekleniyorMeteoroloji Dairesi, bugün ve cumartesi günleri yer yer sağanak veya gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu.19 Haziran 2026 Cuma 09:47KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs










Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.