19 Mart 2024
  • Lefkoşa17°C
  • Mağusa18°C
  • Girne18°C
  • Güzelyurt16°C
  • İskele18°C
  • İstanbul12°C
  • Ankara6°C

1,700 YILLIK SEKS BÜYÜSÜ!

1,700 Yıllık Mısır papirüslerinde aşk, seks ve itaat büyüleri...

1,700 yıllık seks büyüsü!

31 Mayıs 2016 Salı 20:55

Büyüleri tercüme eden Udine Üniversitesi’nden Franco Maltomini, “Büyülerden birinde, büyüyü yapan kişi, kendisini sevene kadar, tanrıların sevdiği kadının “kalbini yakmasını” istiyor” diyor. Bir erkeği hedef alan başka bir büyü de, ona “boyun eğdirerek”, büyüyü yapan kişinin istediği şeyleri yapmaya zorluyor.Bu iki büyü, belirli bir insanı hedef almıyor. Büyüyü yapan kişinin sadece büyüyü yapmak istediği insanın adını gereken yere koyması gerekiyordu."

Arkeofili'nin haberine göre papirüslerin çoğu Oxford Üniversitesi’nde inceleniyor. Araştırmacılar büyülerin MS 3. yüzyıla tarihlendiğini söylüyor. Büyülerin yazan kişilerin isimleri ise bilinmiyor. Papirüslerdeki büyüler Yunanca dilinde yazılmış. (YunancaMısır'da o dönemde yaygın olarak kullanılıyormuş) 

ANTİK BÜYÜLER NASIL YAPILMIŞ?

Papirüslerde deşifre edilen aşk büyüleri birkaç gnostik tanrıya yakarıyor ve yardım istiyor. Büyüyü yapan kişi hamamda bir dizi adağı yaktıktan sonra hamamın duvarlarına bir büyü yazması gerekiyordu. Büyünün tercümesi ise şöyle:

“Toprak ve su, size yalvarıyorum, içinizde yaşayan iblis ve bu hamamın talihi üzerine yalvarıyorum ki, siz yandıkça, tutuştukça, alevlendikçe, (kadının annesi)nin doğurduğu (hedef alınan kadın)ı da, bana gelene kadar yakın…” 

Bir erkeğin itaat etmesini sağlayan büyü:

buyu.jpg

Deşifre edilen diğer bir büyü ise küçük bakır levhalara büyülü sözlerin kazınmasını gerektiriyor. Bu büyülü sözlerin arasında tercümesi şöyle olan bir metin de bulunuyor: “(Adamın annesi)’nin doğurduğu (adamın adı)’nın bana boyun eğmesini sağla.” Daha sonra da küçük levhaların, adamın giydiği birşey üzerine dikilmesi gerekiyor. 

Metinlere göre, eğer büyü başarılı olursa, adamı büyü yapan kişinin istediği herşeyi yapmaya zorlayacaktı.

AŞK BÜYÜSÜ

Bu papirüsün arkasında ise hayvan  dışkısı kullanarak, baş ağrısı ve cüzam gibi birçok hastalığı tedavi eden bir reçete listesi bulunuyor. Reçetelerden bir kısmının sadece “keyif almayı arttırmaya” yardımcı olduğu belirtiliyor. Bunlardan biri bal ve balaban kuşu dışkısı karıştırılarak yapılan bir karışımın (nasıl kullanılacağı belirtilmemiş) keyif almayı arttıracağını söyleyen bir reçete.

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA