27 Nisan 2024
  • Lefkoşa18°C
  • Mağusa18°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele18°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

15’ER AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDILAR...

Mağusa’da 2016 yılı Şubat ayı içerisinde tasarruflarında Sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu bulunan sanıkMiracle Victor Obieze ve Chimezie Collins Nnabuife dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı...

15’er ay hapis cezasına çarptırıldılar...

28 Haziran 2016 Salı 11:07

Mağusa’da 2016 yılı Şubat ayı içerisinde tasarruflarında Sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu madde bulunduran sanık Miracle Victor Obieze ve Chimezie Collins Nnabuife dün  Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” davasından yargılanarak suçlu bulunan sanıklar 15’er ay hapis cezasına çarptırıldılar.

      Gamze PİR BAYKUR

Evlerinde 15 gr 396 mg uyuşturucu bulunmuştu...

9 Şubat 2016 tarihinde Narkotik ekipleri aldıkları bir bilgide sanık Miracle Victor Obieze ve Chimezie Collins Nnabuife’nin tasarrufunda kanunsuz uyuşturucu madde olduğunu öğrendi. Aynı gün sanıklar Sakarya bölgesinde bir araçta yolcu olarak tespit edilmesi üzerine sanık Nnabuife araçtan inerken elinde tuttuğu uyuşturucu maddeyi yere fırlatıp kaçmaya çalışırken polis tarafından yakalanmıştı. Polisin dur ihtarına uymayarak kaçan sanık Obieze ise bir apartmanın su depolarının arasına gizlenmiş ancak  polis tarafından yakalanmıştı. Sanıkların birlikte yaşadıkları evde yapılan aramada 50 adet kağıt içerisinde muhafaza edilen 15 gram 396 miligram Sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu madde bulunmuştu.

“Caydırıcı ve etkin cezalar verilmeli...”

Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Hasan Dağlı, sanıkları aleyhlerine getirilen davadan suçlu bularak mahkum ettiklerini açıkladı.  Sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu maddenin insan sağlığı açısından son derece tehlikeli olduğunu belirten Dağlı, yasa koyucunun konu suç için 18 yıla kadar hapis cezası öngördüğünü belirtti. Bu tür suçlardan mahkum olanlara caydırıcı ve etkin cezalar verilmesi gerektiğine değinen Dağlı, sanık  Miracle Victor Obieze ve Chimezie Collins Nnabuife’ye verilecek en uygun cezanın hapis cezası olduğu kanaatine vardıklarını belirterek, her iki sanığı da 15’er hapis cezasına mahkum ettiğini açıkladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA