29 Mart 2024
  • Lefkoşa13°C
  • Mağusa15°C
  • Girne16°C
  • Güzelyurt15°C
  • İskele15°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C

15 GÜN CEZAEVİNE BEKLEYECEKLER...

Mağusa Limanı’nda yasa dışı yollardan Türkiye’ye gitmek için tıra saklanan Somali uyruklu iki zanlı ve Somali uyruklu zanlılara yardım eden iki insan kaçakçısı dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı...

15 gün cezaevine bekleyecekler...

20 Şubat 2016 Cumartesi 10:45

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa Limanı’nda yasa dışı yollardan Türkiye’ye gitmek için zanlı Şahin İbiş’in kullanımındaki TFZ 032 plakalı tırın içine saklanan Somali uyruklu zanlı Osman Abdi Yusuf ve Nasteho Mohammad Ali ile insan kaçakçılığı yapan zanlı Şahin İbiş ve Süleyman Aydın dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldılar. “Yetkili makamdan izinsiz yurt dışına çıkma” ve “İnsan kaçakçılığı” suçlamasıyla ilgili olarak mahkemeye çıkarılan zanlı İbiş, Yusuf ve Ali davaları mahkemece sonuçlanıncaya değin 15 günü geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilirken zanlı Aydın ise teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

Aranan iki kişi henüz bulunamadı...

Meselenin tahkikat memuru Mehmet Emin Doğan, 15 Şubat tarihinde zanlı Şahin İbiş’in, zanlı Osman Abdi Yusuf ile Nasteho Mohammad Ali’yi kullanımındaki TFZ 032 plakalı tır aracın yolcu koltuğuna gizleyerek yetkili makamlardan izin almaksızın Türkiye’ye götürmek için Mağusa Limanı’na götürdüğünü açıkladı. Tırın çıkış işlemlerinin yapıldığı sırada görevli polis memuru tarafından tırda yapılan aramada zanlı Yusuf ile Ali’nin saklandıkları yerde tespit edildiklerini belirten Doğan, zanlı İbiş’in ise tırın yanında tespit edilerek tutuklandığını açıkladı.

Doğan, zanlı Yusuf’tan yapılan soruşturmada, zanlı Yusuf ile Ali’nin kaçak yollardan Türkiye’ye gitmek için zanlı Süleyman Aydın aracılığı ile zanlı İbiş’e ulaştıklarının öğrenildiğini belirterek, zanlı Aydın’ın ise 17 Şubat tarihinde Lefkoşa’da tespit edilerek tutuklandığını açıkladı. Doğan, zanlı Aydın’dan yapılan soruşturmada ise henüz tespit edilemeyen Somali uyruklu bir kişi aracılığı ile zanlı Yusuf ile Ali’yi yasa dışı yollardan Türkiye’ye götürmek için, yine henüz tespit edilemeyen bir zanlıyı arayarak yardım istediğini ve zanlı Yusuf ile Ali’yi Mağusa’ya zanlı İbiş’in yanına yolladığının öğrenildiğini belirtti.

Bu aşamada zanlıların tahkikata olumsuz yönde etki etme olasılıklarının bulunmadığını belirten Doğan, KKTC ile hiç bir bağlantısı bulunmayan zanlı İbiş, Yusuf ve Ali’nin cezaevine gönderilmesini, zanlı Aydın’ın ise uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Zanlı Yusuf: “Kandırıldık...”

Mahkemede söz alan zanlı Osman Abdi Yusuf, zanlı Süleyman Aydın’a kendilerini yasal yollardan Türkiye’ye göndermesi için para verdiklerini ve zanlı Aydın’dan da söz aldıklarını ama kandırıldıklarını söyledi. Zanlı Yusuf, ya Birleşmiş Milletler’e ya da kendi ülkelerine gönderilmelerini de talep etti.

Tutuklu yargılanacaklar...

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer, zanlı Şahin İbiş, Osman Abdi Yusuf ile Nasteho Mohammad Ali’yi davaları mahkemece sonuçlanıncaya değin 15 günü geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine emir verdi. Soyer, zanlı Aydın’ın ise kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 3 bin TL nakdi teminat ödemesine ve 1 KKTC vatandaşının 30 bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA