28 Mart 2024
  • Lefkoşa26°C
  • Mağusa24°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele24°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara21°C

14 TAKIM 70 ATICI İLE YARIŞTI...

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Himayelerinde KKTC Atıcılık Federasyonu Tarafından Gerçekleştirilen I. Umuda Destek Atış Yarışması'nin Birinci Etabı Gerçekleştirildi.

14 Takım 70 Atıcı İle Yarıştı...

12 Haziran 2016 Pazar 22:16

KKTC Atıcılık Federasyonu tarafından Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı himayelerinde sosyal dayanışma amaçlı olarak gerçekleştirilen ve toplamda  14 takımın bayan ve erkeklerden oluşan 70 atıcı ile katıldığı I. Umuda Destek Atış Yarışması'nın havalı tüfeklerle yapılan birinci aşaması 11 -12 Haziran  tarihlerinde gerçekleştirildi.

KKTC Atıcılık Federasyonu'ndan verilen bilgiye göre, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı himayelerinde KKTC'deki tüm kurum ve kuruluşlara açık olarak bu yıl birincisi gerçekleştirilen ve gelecek yıllarda da gelenekselliştirilerek devamı getirilecek olan I. Umuda Destek Atış Yarışması'nın birinci etabında yarışmaya katılan takımlar havalı silahlarla Olimpik hedeflere puanlı atışlar yaptı.

Türker Yiğitcan "Elde Edilen Gelir Sosyal Dayanışma Ve Destek Amaçlı Kullanılacak"

KKTC Atıcılık Federasyonu Başkanı Türker Yiğitcan'ın verdiği bilgiye göre yarışmaya katılan takımlardan bu yıl elde edilen gelirin 30%'u Atıcılık Federasyonu'nun masraflarına ayrılırken 70%'i bu yıl Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar Vakfı, Kanser Hastalarına Yardım Derneği ve Sosyal Hizmetler Dairesi'ne bağlı Lefkoşa Çocuk Yuvası'na bağışlanacak.

Tam bir dostluk, dayanışma ve centilmenlik ortamında gerçekleştirilen yarışmaya Atıcılık İhtisas Kulübü iki takımla, Şevketoğlu Domestic bir takımla, Yakın Doğu Üniversitesi bir takımla, Girne Üniversitesi iki takımla, Polis Genel Müdürlüğü bir takımla, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı bir takımla, Lefke Avrupa Üniversitesi bir takımla, Rocks Hotel bir takımla, Gıda Şirketi Ltd. bir takımla, Eral Osmanlar bir takımla, Yunus Rahmioğlu bir takımla, Işık Reklam bir takımla katıldılar.

Finalde 6 Takım Yarışmaya Hak Kazandı...

Havalı silahların atışlarında hava muhalefetinin etkili olduğu ve birbirine çok yakın puanların alındığı atışlar sonucunda Yakın Doğu Üniversitesi 952 puanla birinci sıraya yerleşirken, ikinci sırayı 941 puanla Atıcılık İhtisas Birinci Takımı, üçüncü sırayı 938 puanla Girne Üniversitesi Birinci Takımı aldı. Sıralamada ilk üç takımdan sonra en yüksek puanları alarak ilk altı takımın arasına giren Atıcılık İhtisas Kulübü İkinci Takımı, Şevketoğlu Domestic ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı da finalde yarışmaya hak kazandılar.

Final atışları 26 Haziran'da...

İlk üç sırayı alan takımlarla birlikte toplam 6 takımın yarışacağı I. Umuda Destek Atış Yarışması'nın final atışları 22 kalibrelik Olimpik ateşli silahlarla 26 Haziran Pazar günü yapılacak. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA