26 Nisan 2024
  • Lefkoşa28°C
  • Mağusa31°C
  • Girne25°C
  • Güzelyurt28°C
  • İskele31°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara27°C

12. KIBRIS TİYATRO FESTİVALİ 2 EYLÜL’DE BAŞLIYOR

12. Kıbrıs Tiyatro Festivali 2 Eylül’de başlıyor

23 Ağustos 2014 Cumartesi 15:47

 Festivalin sloganı “anlamak için, anlatmak için, anlaşmak için, anlaşılmak için, yüzleşmek için tiyatro”

‘Kıbrıs Tiyatro Festivali’nin on ikincisi 2 Eylül – 30 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

Malpas Otel ana sponsorluğunda Lefkoşa Türk Belediyesi himayesinde gerçekleştirilecek Festival bu yıl, “Anlamak için, anlatmak için, anlaşmak için, anlaşılmak için, yüzleşmek için tiyatro” sloganıyla perdelerini açıyor.

Bir ay sürecek Festival’de toplam 10 oyun 11 temsil yapacak.

Festival’de, Tiyatro Adam “Arturo Ui’nin Önlenebilir Tırmanışı”, Oyun Atölyesi “Kim Korkar Hain Kurttan”, İstanbul Şehir Tiyatrosu “Şark Dişçisi” ve “Türkiye Kayası”, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu (LBT) “Kayıp” ve “Kıbrıs Rumca Küstüm, Türkçe Kırıldım”, Talimhane Tiyatrosu “Bir Halk Düşmanı”, İstanbul Devlet Tiyatrosu, “Yaşamak Denen Bu Zahmetli İş” ve “Hamlet”, Tiyatro Ashk “Tatminkar Ödül” oyunlarıyla sahne alacak.

Tiyatro Festival’inde “Kayıp” oyunu dışındaki tüm oyunlar YDÜ AKKM’de saat 21.00 de sahnelenecek. “Kayıp” oyunu ise Lefkoşa Belediye Tiyatrosu Salonu’nda saat 21.00 de sunulacak.

Biletler tek oyun için 20 TL, kombine biletler ise 180 TL’den satışa sunulacak. Kombine biletler 100 tane basıldığından bir kişinin beşten fazla kombine bilet almasına izin verilmeyecek. Bu yıl ödemeler kredi kartı ile de yapılabilecek ve biletler Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’ndan temin edilebilecek.

Festivalin Ana Sponsorluğunu Malpas Otel üstlenirken; Platin Sponsor Kıbrıs Türk Petrolleri; Salon Sponsoru Yakın Doğu Üniversitesi; Gümüş Sponsorlar, Lefkoşa Belediye Kooperatif Bankası, Northern Travel, Puzzle Travel ve Akgünler Turizm; Ulaşım Sponsoru Cypro Bus oldu ve Ahmet Reis de Festival’e katkı koydu.

Ayrıca Festival’in tanıtım müziği Mete Hatay ve Emre Yazgı; logosu Nilgün Güney; afişi Umut Ersoy tarafından hazırlanırken, festivalin tanıtım filmi Osman Alkaş tarafından seslendirildi.

Festivalle ilgili dün Lefkoşa Türk Belediyesi binasında basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu Kültür Sanat Koordinatörü Yaşar Ersoy, Festival Komitesi Başkanı Kıymet Karabiber ve Festival Repertuar Sorumlusu Aliye Ummanel ile sponsorlar birer konuşma yaptı.

KONUŞMALAR

LTB Başkanı Mehmet Harmancı basın toplantısında yaptığı konuşmada, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu çalışanlarına festivali mümkün kıldıkları için teşekkür ederek, LBT ekibinin belediye başkanı kim olursa olsun festivale devam ederek LBT’nin kurumsallaştığını kanıtladıklarını anlattı.

LBT ekibinin tiyatro festivali için inanılmaz bir çaba ve gayret sarf ettiklerini dile getiren Harmancı, LBT’nin belediyenin yüz akı olduğunu ifade etti.

Tiyatro binasının durumuyla ilgili bilgi de veren Harmancı, tiyatro binası inşaatının vizesiz olduğuna işaret ederek, vize başvurusu yapıldığını, vizenin haftaya alınmasını beklediklerini kaydetti.

Bu yıl LBT’nin de 35’inci yaşına bastığını kaydeden Ersoy, bu yıl Festival’in Kıymet Karabiber başkanlığında gerçekleştiğini belirterek, Tiyatro’nun yönetimini gençlere bırakmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Harmancı’nın göreve geldiği ilk günden itibaren Tiyatro Festivali’yle ilgilendiğini dile getiren Festival Komitesi Başkanı Kıymet Karabiber ise, festivali 12. yılına getirmenin kolay olmadığını anlattı.

Festival Repertuar Sorumlusu Aliye Ummanel ise toplantıda yaptığı konuşmada, 1974’ün 40’ıncı yıldönümü nedeniyle bu yıl “yüzleşme” temasını ele aldıklarını ve oyunları bu temaya göre seçtiklerini anlattı.

PROGRAMLTB tiyatro3

12. Kıbrıs Tiyatro Festivali Programı şöyle:

2 Eylül Salı - "Arturo Ui'nin Önlenebilir Tırmanışı" / Tiyatro Adam – (YDÜ AKKM’de)

4 Eylül Perşembe - “Kim Korkar Hain Kurttan” / Oyun Atölyesi - (YDÜ AKKM’de)

9 Eylül Salı - “Şark Dişçisi” / İstanbul Şehir Tiyatroları - (YDÜ AKKM’de)

11 Eylül Perşembe - “Türkiye Kayası (Bir Göç Hikayesi)” / İstanbul Şehir Tiyatroları – (YDÜ AKKM’de)

15 Eylül - 16 Eylül Pazartesi- Salı- “Kayıp” / Lefkoşa Belediye Tiyatrosu- (Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nda)

18 Eylül Perşembe- “Bir Halk Düşmanı” / Talimhane Tiyatrosu -(YDÜ AKKM’de)

20 Eylül Cumartesi -“Kıbrıs Rumca Küstüm Türkçe Kırıldım” / Lefkoşa Belediye Tiyatrosu-(YDÜ AKKM’de)

23 Eylül Salı- “Yaşamak Denen Bu Zahmetli İş” / İstanbul Devlet Tiyatrosu - -(YDÜ AKKM’de)

25 Eylül Perşembe- “Hamlet”   /   İstanbul Devlet Tiyatrosu - -(YDÜ AKKM’de)

30 Eylül Salı- “ Tatminkâr Ödül” / Tiyatro AŞHK --(YDÜ AKKM’de)

Festival hakkında daha geniş bilgiye 22 78 782 numaralı telefondan ve lefkosabelediyetiyatrosu@hotmail.com adresinden ulaşılabilecek.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA