11 EYLÜL KURBANLARI ANILDI

12 Eylül 2013 Perşembe 10:04
ABD'nin başkenti Washington'da 11 Eylül terör saldırılarının kurbanları anıldı. Beyaz Saray'ın bahçesinde saygı duruşuyla başlayan törende, ABD Başkanı Barack Obama, eşi Michelle Obama, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ve eşi Jill Biden ile bazı Amerikalı vatandaşlar hazır bulundu.
Ardından Obama, Pentagon'da 11 Eylül saldırısının kurbanları için dikilen Pentagon Anıtı'ndaki törene katıldı. Anıta çelenk bırakan Obama, buradaki saldırıda ölen 184 kişinin ailesine hitaben konuştu. Obama, "Kalplerimiz hala gelecekleri ellerinden alınanlar için acıyor" dedi.
New York'ta anma
ABD'nin New York kentinde, 11 Eylül 2001 yılında gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybedenler için 12'ncisi düzenlenen anma töreninde, hayatını kaybeden 2 bin 983 kişinin ismi tek tek okundu.
Çeşitli zamanlarda 6 defa saygı duruşu gerçekleştirilen törende, New York Valisi, Andrew Cuomo, Belediye Başkanı Michael Bloomberg ve eski başkanlardan Rudolph Giuliani ile New York Belediye Meclis üyesi Christine Quinn de hazır bulundu.
Dünya Ticaret Merkezi'ne intihar saldırısı gerçekleştiren ilk uçağın çarpma anı olan 08.46'da başlayan programda, Uçakların ikiz kuleleri çarpma anları, diğer iki uçaktan birinin Pentagon'a çarptığı ve dördüncü uçağın da Pennsylvania'da düşürüldüğü anlar ve son olarak ikiz kulelerin yıkılma anlarında olmak üzere 6 defa saygı duruşu gerçekleşti.
Dünya Ticaret Merkezi'ndeki National September 11 Memorial Plaza'da gerçekleşen anma töreninine, saldırılarda ölenlerin aileleri başta olmak üzere, New York ve farklı eyaletlerden gelen Amerikalılar katılırken, bu yıl ki kalabalığın geçen yıla nazaran daha az olduğu gözlendi.
Başkan Obama yine katılmadı
ABD Başkanı Obama, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da anma törenlerine katılmazken, yeniden yapılan Dünya Ticaret Merkezi'nin 1776 feet (541) metre uzunluğundaki binasının bahçesindeki kalabalık alanda, New York Valisi, Andrew Cuomo, Belediye Başkanı Michael Bloomberg ve eski başkanlardan Rudolph Giuliani'nin de hazır bulunduğu gözlendi.
Yetkililerin programda herhangi bir konuşma yapmak için platforma çıkmadığı anma töreninde, dün yapılan New York Belediye Başkanlığı seçimlerine Demokrat kanattan katılan, ancak yarışı yüzde 15 oyla 3'üncü sırada bitiren eşcinsel siyasetçi Christine Quiin de bir süre bulundu.
Törende, New York İtfaiye Departmanı (FDNY), New York Polis Departmanı (NYPD) ve New York Liman İşletmeleri Polis Departmanı (PAPD), 11 Eylül 2001'de hayatını kaybeden mensuplarını anmak için tören alanında küçük bir kıta ile temsil edilirken, New York İtfaiye Departmanı ve Liman İşletmeleri Polis Departmanı bandoları da minik konserler verdi.
Aile yakınları, kayıplarının isimlerinin okunduğu esnada duygusal anlar yaşarken, bazı aile yakınları da mesaj içerikli konuşmalarda bulundu.
Platform'da kaybettiği aile yakının ismini anons eden liseli bir kız öğrencinin, ABD Başkanı Obama'ya hitaben, "Sayın Obama, lütfen bizi başka bir savaşa sürükleme" diye seslenmesi dikkati çekti.
ABD Kongresi'nin her iki kanadı da bugünkü oturumlarına 11 Eylül kurbanlarını anarak ve onlar için saygı duruşunda bulunarak başlayacak.
Başhekim Mustafa Kalfaoğlu’nun babası Ahmet Erdil Kalfaoğlu hayatını kaybettiBaşhekim Mustafa Kalfaoğlu’nun babası Ahmet Erdil Kalfaoğlu hayatını kaybetti.23 Aralık 2025 Salı 10:00KIBRIS
KKTC Cittaslow Ağı, Antalya'da noel baba etkinliklerine katıldıKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cittaslow Ağı, Bilim Kurulu Başkanı Azmi Öge liderliğinde Antalya Demre Belediyesini düzenlediği 2. Noel Baba etkinliklerine katıldı.23 Aralık 2025 Salı 09:48KÜLTÜR/ SANAT
Basketbol Pro Lig’de 1. Hafta Heyecanı SürüyorBirinci haftanın ikinci karşılaşması, 25 Aralık Perşembe akşamı saat 20.00’de İskele’de oynanacak. Bu mücadelede Caesar Larnaka Gençler Birliği ile Soyer Egemen takımları karşı karşıya gelecek.23 Aralık 2025 Salı 09:37BASKETBOL
3'lü zirveden silahlı kuvvetler düzeyinde iş birliğini artırma kararıRum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis, Kudüs’te gerçekleştirilen üçlü zirve çerçevesinde Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya geldi.23 Aralık 2025 Salı 09:25GÜNEY KIBRIS
Şap Hastalığı Hakkında Merak Edilenler: Uzmanlar Alınması Gereken Önlemleri AnlattıYakın Doğu Üniversitesi Veteriner Hekimliği Fakültesi ile Yakın Doğu Üniversitesi Hayvan Hastanesi uzmanları, adada kırmızı alarma yol açan şap hastalığına ilişkin önemli uyarılarda bulundu.23 Aralık 2025 Salı 09:24YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Motosiklet sürücüsü yol kenarında yürüyen yayalara çarptı!Gemikonağı’nda akşam saatlerinde meydana gelen trafik kazası endişe yarattı.23 Aralık 2025 Salı 09:23GÜZELYURT
Kelebeklerin Geleceği İçin Kıtalar Arası Dayanışma!Yakın Doğu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özge Özden, Almanya’da düzenlenen “9. Ortaklar ve Uzmanlar Toplantısı”nda Kıbrıs’ı temsil ederek Akdeniz ekosisteminin karşı karşıya olduğu tehditleri uluslararası bilim dünyasına aktardı.23 Aralık 2025 Salı 09:22YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Erhürman, İskele Esnaf ve Zanaatkârlar Birliği Başkanı ve beraberindeki heyeti kabul ettiCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, İskele Esnaf ve Zanaatkârlar Birliği Başkanı ve beraberindeki heyeti kabul etti23 Aralık 2025 Salı 09:19İSKELE
Asbank Gençler 2. Ayak Bilardo Turnuvası Tamamlandı Şampiyon Yine İsmet HüryolKuzey Kıbrıs Bilardo Federasyonu tarafından organize edilen 2025-2026 Asbank Gençler 2. Ayak Bilardo Turnuvası, KKTC Turkcell İletişim sponsorluğunda Number Eight Bilardo Salonu’nda tamamlandı.23 Aralık 2025 Salı 09:16DİĞER SPORLAR
Nilden Bektaş Erhürman, Bülent Ecevit Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ettiCumhurbaşkanı Tufan Erhürman’ın eşi Nilden Bektaş Erhürman, yeni yıl öncesi Bülent Ecevit Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.23 Aralık 2025 Salı 09:14KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs












Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.