28 Mart 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa23°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt24°C
  • İskele23°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara18°C

10.ULUSLARARASI TATLISU HARNUP FESTİVALİ 3-6 EYLÜL’DE

10.Uluslararası Tatlısu Harnup Festivali 3-6 Eylül’de

27 Ağustos 2015 Perşembe 16:16

Tatlısu Belediyesi'nin bu yıl 10’uncusunu düzenlediği Uluslararası Harnup Festivali 3-6 Eylül tarihleri arasında yapılıyor. Tatlısu Belediye Başkanı Halil Orçan festivalle ilgili bilgi vermek üzere bugün Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’nde basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısına festivalin ana sponsorlarından Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca da katıldı.

ORÇAN: “DEVLET HARNUP ÜRETİCİLERİNİ DESTEKLEYİCİ KARARLAR ALMALI”

Orçan basın toplantısında yaptığı konuşmada, festivali düzenleme amaçlarının bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlamak; harnubun ülke ekonomisindeki yerini güçlendirmek ve bölge halkının sosyal ve kültürel anlamdaki yaşam kalitesini artırmak olduğunu söyledi.

Konuşmasında devlet yetkililerinden harnup üreticisini destekleyici kararlar almasını da isteyen Orçan, sadece teşvik vermenin yeterli olmadığını ihracat sorunlarının da çözülmesini istedi.

Bu yılki festivalde de önceki yıllarda olduğu gibi harnup ürünleri satılacağını ve isteyenlere harnup fidanı dağıtılacağını anlatan Orçan, ana sponsorlar Kuzey Kıbrıs Turkcell ve İktisat Bank’a da teşekkür etti.

KARAATMACA

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca da, engelsiz yaşam, çevre, trafik gibi konular başta olmak üzere sosyal sorumluluk projelerine katkıda bulunduklarını anlattı.

Karaatmaca, festivale katılacak üreticileri, yine Kuzey Kıbrıs Turkcell projesi olan bandabulyam.com’a katılmaya çağırdı.

PROGRAM

3 Eylül Perşembe günü 19.30’da kortejle açılacak festivalde çeşitli gösteriler ve yarışlar yanında konserlere de yer verilecek.

Festival kapsamında 3 Eylül Perşembe günü Gagavuz Manjul, 4 Eylül Cuma günü Örge Volkan, 5 Eylül Cumartesi günü Zakkum, 6 Eylül Pazar Günü Cihan Yıldız konser verecek.

1440668321

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA