10 BİN ÇOCUK KAYIP
Avrupa Polis Örgütü Europol, son 2 yıl içerisinde 10 binin üzerinde göçmen çocuğun Avrupa Birliği (AB) ülkelerine geldikten sonra kaybolduğunu açıkladı.

01 Şubat 2016 Pazartesi 12:37
Europol'ün istihbarat birimi, binlerce çocuğun gittikleri ülkede kayıtlarını yaptırdıktan sonra izlerini kaybettirdiklerini söylüyor ve bu çocukların çeteler tarafından seks işçiliğine ve köleliğe zorlanabileceği uyarısını yapıyor.
Bu açıklamayla birlikte Europol ilk kez Avrupa'daki kayıp göçmenler hakkında bir veri açıklamış oldu.
İngiltere'de yayınlanan Observer gazetesine konuşan Europol Genel Müdürü Brian Donald, "10 binin üzerinde kayıp çocuk olduğunu söylemememiz yanlış olmaz" dedi.
Donald, "Bu çocukların hepsi çetelerin eline düşecek diye bir şey yok. Bir kısmı Avrupa'daki akrabalarının yanına gitmiş olabilir. Ama nerede olduklarını, ne yaptıklarını ya da kimin yanında olduklarını bilmiyoruz" diye konuştu.
Uluslararası sivil toplum kuruluşu Çocukları Kurtarın (Save the Children) ise sadece 2015 yılı içerisinde 26 bin civarında çocuğun Avrupa ülkelerine yanlarında anne ya da babaları olmadan geldiğini söyledi.
5 bini İtalya'da
Geçen yıl Mayıs ayında İtalyan yetkililer yaklaşık son 12 ay içerisinde 5 bin çocuğun iltica kabul merkezlerinden ayrılarak kaybolduğunu açıklamıştı.
'Umarız AB artık harekete geçer'
Yine 2015 yılının Kasım ayındaysa İsveç'in Trellesborg kentindeki yetkililer, son bir ay içerisinde iltica kayıt merkezine gelen bine yakın anne - babasız çocuğun kaybolduğunu duyurmuştu.
Bir Europol yetkilisi ise çocuk göçmenlerin önemli bir kısmının da Yunanistan'a ulaştıktan kısa bir süre sonra kaybolmuş olabileceğini söyledi.
2015 yılında 900 bine yakın göçmen Türkiye sahillerinden botlar ve ahşap teknelerle açılıp Yunan adalarına gitmişti.
Europol, Avrupa'da insan ticareti yaptığı bilinen çetelerin artık göçmenleri hedef almaya başladığını da söyledi.
BBC'ye konuşan Uluslararası Göç Örgütü sözcüsü Leonard Doyle, 10 bin kayıp çocuk açıklamasını "Şok edici ama maalesef sürpriz de değil" sözleriyle yorumladı.
Doyle, "Umarız AB elindeki kaynakları bu çocukları bulmak için harcar. Umarız onlara yardım edip aileleriyle buluşturmaya çalışırlar" dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Vehit Nekipzade hayatını kaybetti...Vehit Nekipzade hayatını kaybetti...11 Nisan 2025 Cuma 12:30KIBRIS
SONAR'dan yeni anket: AKP ile MHP'nin oyları eridi, birinci parti değiştiSONAR'dan yeni anket: AKP ile MHP'nin oyları eridi, birinci parti değişti11 Nisan 2025 Cuma 12:22TÜRKİYE
Sivil Toplum Ayakta! Eylemler başlıyor! Geçit yok! Genel grevler kapıda....Sivil Toplum Ayakta! Eylemler başlıyor! Geçit yok!11 Nisan 2025 Cuma 12:15KIBRIS
Özersay açıkladı... UBP Girne Kadın kolları başkanı dosyası Savcılıkta.... UBP Girne Kadın kolları başkanı dosyası Savcılıkta...11 Nisan 2025 Cuma 12:04KIBRIS
BASS’tan OLKO Birlik LTD’nin kapatılmasına ilişkin açıklamaKıbrıs Türk Ofis, Banka, Sigorta ve Ticaret Çalışanları Sendikası (BASS) örgütlü olduğu OLKO Birlik LTD’nin Kooperatif Şirketler Mukayyitliğinin ilgisizliği yüzünden kapatıldığını savundu.11 Nisan 2025 Cuma 11:37KIBRIS
Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile Antalya’da görüştüCumhurbaşkanı Ersin Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Antalya’da bir araya geldi.11 Nisan 2025 Cuma 11:37TÜRKİYE
İthal 1 ve yerli 6 ürün limit üstüİthal 1 ve yerli 6 üründe limit üstü ya da tavsiye dışı bitki koruma ürünü bulundu11 Nisan 2025 Cuma 11:36GENEL SAĞLIK
TEKNOFEST KKTC Ziyaretçi Kayıtları Başladı!Türkiye’nin en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, 8. yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde teknoloji rüzgarı estirmeye hazırlanıyor.11 Nisan 2025 Cuma 11:30TEKNOLOJİ
“Habitat Cyprus 2025” başladı!Doğa ve sağlık arasında köprü kuran 3. Uluslararası Tıp Öğrenci Kongresi’nin açılışı Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleşti.11 Nisan 2025 Cuma 11:29KIBRIS
Kıbrıs’ta Karma Evlilik Problemi TartışılıyorKıbrıs’ta Karma Evlilik Problemi Tartışılıyor: Vatandaşlık Hakkı, Hukuki Statü ve Toplumsal Katılım Gündemde11 Nisan 2025 Cuma 11:28YAŞAM
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs