20 Nisan 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa18°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele18°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara17°C

10 BİN BORÇLU YASAYI BEKLİYOR

10 Bin borçlu yasayı bekliyor

27 Mayıs 2014 Salı 13:39

Faiz ve mazbata mağdurlarından, her kesimin zarar göreceği eylemler uyarısı!

Mazbata mağdurlarının ve banka borçlularının, birikmiş borçlarını taksitlendirmelerine imkân tanıyacak olan ve dün Meclis’ten geçirilmesi beklenen ‘Borç İlişkilerinden Kaynaklanıp Tahsili Geciken ve/veya Tahsil Edilemez Hale Gelen Borçların Yapılandırılması Değişiklik Yasa Önerisi’nin ertelenmesi, faiz ve mazbata mağdurlarının tedirginliğine neden oldu.

Perşembe günü ilgili yasa önerisinin Meclis’ten geçirilmemesi halinde, eyleme gidileceği uyarısında bulunan Faiz ve Mazbata Mağdurları Komitesi Başkanı Kazım And, “Her kesimin zarar göreceği eylemler gündeme gelecek. Çok yıkıcı ve zapt edilemez, önlenemez zararlara yol açacak eylemler olacak” dedi.

Rana SARRO

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda dün onaylanması beklenen ‘Borç İlişkilerinden Kaynaklanıp Tahsili Geciken ve/veya Tahsil Edilemez Hale Gelen Borçların Yapılandırılması Değişiklik Yasa Önerisi’nin geçmemesi, faiz ve mazbata mağdurlarının tedirginliğine neden oldu.

Genel Kurul, ‘Faiz, Borç-Alacak İlişkilerini Düzenleyen Tüm Mevzuata İlişkin Değişiklikleri Hazırlamak ve Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici Komite’nin önerisiyle, ‘Borç İlişkilerinden Kaynaklanıp Tahsili Geciken ve/veya Tahsil Edilemez Hale Gelen Borçların Yapılandırılması Değişiklik Yasa Önerisi’nin komiteye geri gönderilmesine onay verdi.

And: 10 bin vatandaş bekliyor

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Faiz ve Mazbata Mağdurları Komitesi Başkanı Kazım And, yaklaşık 4-5 Bin mazbata mağduru, bir o kadar da icra durumunda vatandaşın, ilgili yasa önerisine eklenecek olan taksitlendirmeyi beklediğine dikkati çekti.

Taksitlendirme Maddesi’nin ekleneceği, ‘Borç İlişkilerinden Kaynaklanıp Tahsili Geciken ve/veya Tahsil Edilemez Hale Gelen Borçların Yapılandırılması Değişiklik Yasa Önerisi’nin dün Meclis Genel Kurulu’ndan geçmesinin beklendiğini söyleyen Kazım And, ilgili Yasanın geçirilmemesine büyük tepki gösterdi.

“Mahkemeler tıkandı”

Taksitlendirme olmadığı için mahkemelerin tıkandığını işaret eden Kazım And, “Dolayısıyla taksitlendirme şart. Taksitlendirme olmadığı için yargıçlar borç davalarını göremiyor ve Mahkemeler tıkandı” dedi.

Kazım And, geçirileceği sözünü aldıkları ‘Borç İlişkilerinden Kaynaklanıp Tahsili Geciken ve/veya Tahsil Edilemez Hale Gelen Borçların Yapılandırılması Değişiklik Yasa Önerisi’nin, komiteye geri gönderilmesiyle, büyük bir şok yaşadıklarını söyledi.

İlgili yasa önerisinin ertelenmesi üzerine, Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi Başkanı ve Yasa Önerisi sahiplerinden olan CTP-BG Milletvekili Tufan Erhürman ile görüştüğünü anlatan Kazım And, teknik bir ayrıntı ile ilgili yapılması gereken çalışmanın gerekçe gösterildiğini söyledi. Kazım And, bu çalışmanın Salı günü tamamlanacağı, Perşembe günü de, ilgili yasanın geçirileceği açıklamasını aldıklarını söyledi.

“Bu halk bunu kaldıramaz”

Taksitlendirmenin olmamasının, icra kararı alınmış ya da alınmakta olan borçluların, tüm mallarını kaybetmeleri sonucunu doğuracağına dikkati çeken Kazım And, bununla birlikte hapisliklerin yoğun şekilde gündeme geleceği uyarısında bulundu. And, “Bu halk bunu kaldıramaz. Bunun sonu eylem, kaos ve sosyal patlamadır” dedi.

“Çok yıkıcı eylemler yapacağız’”

Komite olarak, Perşembe günü Meclis’te olacaklarını belirten Kazım And, “Yasanın geçmemesi halinde, hiçbir güç beni ve arkadaşlarımı durduramayacak. Derhal basın toplantısı düzenleyeceğim. Eylem hazırlayacağım ve bu eylem çok yıkıcı ve zapt edilemez, önlenemez zararlara yol açacak eylemler olacak. Biz sözün bittiği yerdeyiz. Burası sözün bittiği yerdir. Son ikazlarımızdır. Perşembe’den itibaren her kesimin zarar göreceği eylemler gündeme gelecektir” diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA