28 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa23°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele23°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

1.UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE KAMU SPOTU FİLM YARIŞMASI” YARIN BAŞLIYOR

1.Uyuşturucuyla Mücadele Kamu Spotu Film Yarışması” yarın başlıyor

22 Ekim 2015 Perşembe 16:01

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu “1.Uyuşturucuyla Mücadele Kamu Spotu Film Yarışması” düzenliyor.

Başvuruların yarın başlayıp 27 Kasım’a kadar süreceği yarışma, bugün Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu.

Toplantıda, Komisyon Başkanı Hasan Karaokçu ve jüri üyeleri, Devlet Tiyatroları Uzman Sanatçısı Ertaç Hazer, Gazeteci-Yazar Serkan Soyalan, Polis Genel Müdürlüğü Temsilcisi Müfettiş Omaç Volkan, Medya Etik Kurulu Temsilcisi Hakan Karahasan, Yayın Yüksek Kurulu Temsilcisi Hale Günay Aykut ve Psikologlar Derneği Temsilcisi İpek Uçan yarışma hakkında bilgi verdi.

KARAOKÇU

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, komisyonun çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü ve ihtiyaç olan alanlarda gerçekleştirdikleri projelerle yollarına devam ettiklerini söyledi.

Karaokçu, önleme çalışmaları kapsamında toplum için ciddi bir eksiklik olan kamu spotları konusunda bir adım atarak 1.Uyuşturucuyla Mücadele Kamu Spotu Film Yarışması”nı düzenleme kararı aldıklarını anlattı.

Son zamanlarda yaptıkları araştırmalarda madde deneme oranlarının ilkokula kadar düştüğünü ve bu oranların dünya genelinden çok yüksek olduğunu belirlediklerini söyleyen Karaokçu, çıkan verilerin eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarında çok daha hızlı hareket etmeleri gerektiği sinyalini verdiğini belirtti.

Karaokçu, komisyonda neler yapılabileceğini detaylı şekilde değerlendirdiklerini ve bu yarışmayı düzenleme noktasına geldiklerini kaydederek, yarışmanın içeriğinin hem yasal maddeler olan alkol ve sigarayı, hem de gayrı yasal uyuşturucu maddeleri kapsadığını vurguladı.

Yarışmaya üniversiteli gençlerin çok güzel çalışmalarla katılacağına inandığını belirten Karaokçu, yarışmanın sonucunda 9 Aralık gecesi gala düzenleyerek kazananlara ödüllerini ve plaketlerini vereceklerini söyledi.

HAZER

Devlet Tiyatroları Uzman Sanatçısı Ertaç Hazer, uyuşturucunun büyük bir sorun olduğunu ve önüne nasıl geçilebileceğini yarışmaya katılan kamu spotlarıyla değerlendirerek halkı bilinçlendirmeye karar verdiklerini belirtti.

Hazer, ilgilenenlerin yarından itibaren 27 Kasım’a kadar 2 dakikayı geçmeyecek çalışmaları, “ Ertaç Hazer Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları Yenişehir 05428525422 e.hazer1959@hotmail.com; Serkan Soyalan -serkansoyalan@hotmail.com 05338427681; Hülya Akmansy KKTC Başbakanlık hulya.akmansoy@kamu.ct.tr 05338602060 ve facebook+email: umks2015@gmail.com adreslerine ulaştırabileceklerini ve bilginin de yine bu adreslerden edinilebileceğini vurguladı.

ÖDÜLLER

Hazer, yarışmada birinci gelecek esere 2 bin TL, ikinciye 1500 TL ve üçüncüye de 1000 TL para ödülünün yanı sıra plaket de verileceğini söyleyerek ayrıca bir kişiye de jüri özel ödülü takdim edeceklerini açıkladı.

SOYALAN

Gazeteci-yazar Serkan Soyalan, uyuşturucunun tüm toplumun sıkıntısı olduğunu ve farkındalığı arttırmak gerektiğini belirterek, tolumu bilinçlendirmek ve konuya dikkat çekmek için geniş kitleleri içine alabilecek bir proje seçtiklerini söyledi.

KARAHASAN

Medya Etik Kurulu Temsilcisi Hakan Karahasan, bu yarışmaya davet almaktan onur duyduklarını belirterek, madde bağımlılığının her geçen gün büyüyen ciddi bir sorun olduğunu ve bu alanda toplumun her kesiminin bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi.

Bu yarışmanın paylaşım kolaylığı ve görselliği açısından geniş kitlelere ulaşacağına inandığını söyleyen Karahasan, böylesi projelerin ve paylaşımların farkındalığı arttırmasını temenni etti.

AYKUT

Yayın Yüksek Kurulu Temsilcisi Hale Günay Aykut, bilinçlendirmede spotların çok önemli olduğuna işaret ederek bu tür görsel çalışmaların akılda kalıcılık ve paylaşım kolaylığı açısında etkili bir yöntem olduğunu kaydetti.

VOLKAN

Polis Genel Müdürlüğü Temsilcisi Müfettiş Omaç Volkan da, her ülkede olduğu gibi KKTC’de de legal maddelerin kullanımında bilinçlendirmenin çok önemli olduğunu ifade ederek, madde bağımlılığının tehlikelerine dikkat çekecek bu tür projelerde yer almaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

UÇAN

Psikologlar Derneği Temsilcisi İpek Uçan ise, dernek olarak böylesi bir projede yer almaktan onur duyduklarını ve bağımlılık konusunda yapılacak her türlü çalışmaya destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA