30 Nisan 2024
  • Lefkoşa24°C
  • Mağusa25°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele25°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara15°C

1.ULUSLARARASI RESSAMLAR BULUŞMASI ESERLERİ LAÜ’DE SERGİLENİYOR

1.Uluslararası Ressamlar Buluşması eserleri LAÜ’de sergileniyor

03 Eylül 2015 Perşembe 17:48

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ), “I. Uluslararası Ressamlar Buluşması” kapsamında ünlü ressamların yapmış olduğu muhteşem Kıbrıs temalı eserlerin sergisi 31 Ağustos 2015 tarihinde  Rauf Raif Denktaş Eğitim Kompleksi’nde  açıldı.

Organizasyonun küratörlüğünü üstlenen Kıbrıslı ünlü ressamlardan Feridun Işıman, Lefke Avrupa Üniversitesi’nin I. Uluslararası Ressamlar Buluşması’nda pek çok uluslararası kuruluştan çok daha sistemli ve ilk olmasına rağmen verimli geçen bir etkinliğe ev sahipliği yaptığını, sanatçıları ve sanatseverleri tatmin edici bir organizasyonun gerçekleştiğini söyledi.

Işıman, 10 gün süresince alanlarında ve ülkelerinde hatırı sayılır ressamların, yoğun atölye çalışmalarının ardından ortaya çıkan eserlerinin sanatseverler tarafından hayranlıkla izlendiğini belirtti. Sanatçılar Lefke ve Çevresinin doğal güzelliklerine ve Lefke Avrupa Üniversitesi’nin konukseverliğinden son derece memnuniyet duyduklarını ifade ederek, çok iyi izlenimler ile adadan ayrılacaklarını dile getirdiler.

IMG_2557

Sergi açılışı sonrasında sanatçıların katılımı ile bir gala yemeği gerçekleşti. Gala yemeğinde, LAÜ Genel Sekreteri Mehmet Yalçın tarafından sanatçılara sertifikaları ve Kıbrıs’a özgü elişleri takdim edildi.

Ayrıca, LAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen I. Uluslararası Ressamlar Buluşması küratörü Işıman’ı ve ünlü konuk ressamları 2 Eylül 2015 tarihinde makamında kabul etti. Yükselen, yoğun geçen atölye çalışmaları sonrasında kısa zamanda birçok eserin ortaya çıkmasından ötürü memnuniyet duyduğunu, LAÜ,  Lefke ve Bölgesi için böylesi sanatsal değeri büyük çalışmaların ilk olması açısından önem arzettiğini ifade etti. Çalışmanın devamının gelmesi için sanatçıların katkılarının önemini vurgulayan Yükselen, bu yoğun çalışmadan ötürü sanatçılara teşekkürlerini sundu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA