23 Nisan 2024
  • Lefkoşa24°C
  • Mağusa25°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele25°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara19°C

1 EVET 1 HAYIR

1 Evet 1 Hayır

24 Eylül 2014 Çarşamba 11:44

Rum Temsilciler Meclisi, cebri icra konusuna ilişkin iki tasarıdan birini çoğunluk oyuyla kabul etti, diğerini de reddetti 

Rum Temsilciler Meclisi genel kurul, bugün, Rum Cumhurbaşkanı tarafından Meclis'e geri gönderilen cebri icra konusuna ilişkin iki tasarıdan birini çoğunluk oyuyla kabul etti, diğerini de reddetti.

Çoğunluğu tarafından, (28 olumlu oy, 24 olumsuz oy ve 4 çekimser oy) kabul edilen yasa tasarısının, milletvekilleri tarafından masaya koyulan, kredi alanların Kıbrıs Merkez Bankası'na bankalar tarafından kredilerin yeniden yapılandırılmasını yöneten yasanın ihlallerine ilişkin olarak şikâyette bulunma hakkına sahip olmasını öngören mevzuat ile ilgili olduğu belirtildi.

Oybirliğiyle reddedilen yasa tasarısı ise, Kıbrıs Merkez Bankası'na büyük  cebri icra durumunda müdahale yetkisini sağlayan mevzuata ilişkindir.

Cebri icra konusundaki yasa tasarının kabul edilmesi ,adanın 10 milyar avroluk mali yardım programının bir sonraki dilimin ödenmesi için bir ön şarttır.

Rum Temsilciler Meclisi, cebri icra konusunda bir yasa tasarısı ile birlikte, Troyka olarak bilinen Kıbrıs’ın uluslararası kreditörleri; Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası, Uluslararası Para Fonu'nun, Kıbrıs'ın uyum programının yasal dayanağı olan Mutabakat Zaptı'nın gereksinimleri ile "uyumlu" olmadığını belirttiği bir dizi yasa teklifini veya yasama önerilerini kabul etti.

Rum Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiades, yasa tasarılarından dördünü incelenmek üzere Yüksek Mahkemeye, ikisini de Temsilciler Meclisi'ne geri gönderdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA